КИЕВ
04:08
Брюссель
03:08
Москва
05:08
Вторник, 19 марта 2024

Новости



НКРЕКП знадобиться щонайменше 4 місяців на розгляд документів на сертифікацію нового оператора ГТС

20 августа, 10:05  Экономическая  Украина

Національній комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП),на розгляд заявки про сертифікацію нового оператора газотранспортної системи (ГТС) необхідно близько чотирьох місяців.

 

 

 

 

Про це повідомила глава регуляторного органу Оксана Кривенко в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".


"Для того, щоб розглянути (пакет документів - ІФ) і ухвалювати будь-які подальші рішення, необхідно близько чотирьох місяців з моменту подання заявки", - сказала вона.


Після ухвалення рішення про сертифікацію відповідні документи буде подано на розгляд секретаріату Енергетичного співтовариства.


Керівник додала, що крім часу на розгляд заявки на сертифікацію, регулятору також потрібен час на затвердження тарифів для нового оператора.


Як повідомлялося, Україна, дотримуючись своїх зобов'язань у рамках угод про Енергоспівтовариство та асоціацію з ЄС, зобов'язана виконати вимоги третього енергопакета, відокремивши від НАК "Нафтогаз України" діяльність із транспортування газу. На початку лютого 2019 року АТ "Укртрансгаз" у рамках реалізації дорожньої карти анбандлінгу зареєстрував ТОВ "Оператор газотранспортної системи України" (ОГТСУ), необхідне для початку юридичного відокремлення від "Нафтогазу" функцій із транспортування.


З 1 липня 2019 року "УТГ" передав функцію техексплуатації ГТС своїй 100-відсотковій "дочці". Звітуючи про перший місяць автономної роботи ОГТСУ, в "УТГ", зокрема, уточнили, що наразі проектна команда, яка здійснює підготовку відокремлення, завершила роботу над документами, необхідними для проходження сертифікації в НКРЕКП із подальшим затвердженням секретаріатом Енергетичного співтовариства.


У компанії нагадали, що для успішного завершення процесу анбандлінгу необхідне ухвалення закону про концесію, затвердження економічно обґрунтованих тарифів на транспортування, а також вирішення проблеми несанкціонованого відбору природного газу.

 

Версия для печати

Читайте также









Обзор сети

Разместить рекламу