КИЕВ
13:24
Брюссель
12:24
Москва
14:24
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Нацбанк подав новий позов проти Коломойського на 4,26 млрд. гривень

13 августа, 11:15  Экономическая  Украина
Нацбанк України

Національний банк України подав проти колишнього власника ПриватБанку позов до суду, у якому вимагає стягнути з олігарха 4,26 мільярда гривень за кредитом рефінансування, який НБУ видав ПриватБанку під поручительство Коломойського.

Про це повідомляє Finbalance.


 

Зазначається, що новий позов Нацбанку є зустрічним, адже напередодні Коломойський через суд намагався скасувати свою поруку за цим кредитом. Олігарх аргументував свою позицію тим, що укладений договір поруки є недійсним, оскільки його уклали «на підставі протиправних постанов НБУ».


10 липня Верховний суд вивів з-під іпотеки ПриватБанку земельні ділянки компанії Коломойського.


Напередодні заступниця голови ПриватБанку повідомила, що компанії, пов'язані з Коломойським, винні ПриватБанку 240 мільярдів гривень.


Раніше стало відомо, що через пов'язані з Коломойським офшорні компанії з ПриватБанку виводили 470 мільярдів доларів протягом 2006-2016 років. Такі дані наведено у позові ПриватБанку проти Коломойського у США.


Нагадаємо, що за декілька днів до президентських виборів суди ухвалили одразу три рішення на користь колишнього власника ПриватБанку Ігоря Коломойського. Так, 18 квітня - за три дні до другого туру виборів - Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов олігарха Ігоря Коломойського до Національного банку України та Кабінету міністрів України щодо неправомірності націоналізації ПриватБанку.


Пізніше Окружний адміністративний суд Києва ухвалив ще одне рішення на користь Коломойського, скасувавши рішення Нацбанку щодо визначення переліку пов'язаних з банком осіб.

 

 

 

Джерело:Громадське

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу