КИЕВ
05:33
Брюссель
04:33
Москва
06:33
Вторник, 19 марта 2024

Новости



У "Нафтогазі" сумніваються, що Росія зможе постачати газ до Європи без України

23 июля, 14:26  Экономическая  Украина
Українська ГТС

За словами топ-менеджера компанії, що Україна є найголовнішим та економічно вигідним клієнтом для РФ.

 Керівник газового інтегрованого бізнесу компанії "Нафтогаз України" Андрій Фаворов засумнівався в реалізації тривалого постачання газу з Російської Федерації до Європи без транзиту через територію України.

 

Про це він сказав під час презентації нової стратегії видобутку газу в Україні.

 

"У довгостроковій перспективі я не вірю, що поставки Російської Федерації в Європу можуть тривати без транзиту через Україну понад три місяці. Давайте проживемо ці три місяці, перший квартал, тоді буде легше видихнути. Тоді подивимося, що у нас стало з цінами, коли цей ризик зник", - сказав він.

 

За словами Фаворова, до підписання транзитного контракту між Україною і Росією весь європейський ринок закладає у вартість газу ризики, пов'язані з цією ситуацією.

 

"Якщо РФ хоче втрачати свого економічно найвигіднішого клієнта в Європі й віддавати його американському LNG (газова компанія - УНІАН), показавши себе ненадійним постачальником і відмовившись від вигіднішого споживача, тоді у нас буде ще більше мотивації збільшити видобуток в Україні, щоб зайняти цю нішу самим", - зазначив він.

 

Як повідомляв УНІАН, президент України Володимир Зеленський переконаний, що Київ і Москва найближчим часом домовляться про транзит російського газу по території України. Довідка УНІАН. Чинний транзитний контракт України з російським "Газпромом" був укладений у 2009 році терміном на 10 років. Після його завершення (до 2020 року) російський монополіст планує максимально скоротити транзит свого газу через територію України.


 

 

 

 

 

 

Версия для печати

Читайте также









Обзор сети

Разместить рекламу