КИЕВ
09:30
Брюссель
08:30
Москва
10:30
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Кабінет Міністрів схвалив залучення кредиту ЄБРР на модернізацію електромереж

27 июня, 12:52  Экономическая  Украина
Електромережі України

Проект передбачає реконструкцію 12 підстанцій та заміну трансформаторного обладнання. Кабінет міністрів схвалив розпорядження про доцільність залучення позики Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) в сумі 149 млн євро для реалізації Проекту модернізації мережі електропередачі.

 

 

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

 

Як зазначається в повідомленні, реалізація проекту буде здійснюватися ДП "НЕК "Укренерго" і дозволить підвищити ефективність та надійність передачі електроенергії у Західному, Північному, Південному та Центральному регіонах України.

 

"Модернізація ключової інфраструктури системи передачі є також однією зі складових інтеграції української енергосистеми до ENTSO-E", - додали в Мінфіні.

 

Проект передбачає заміну трансформаторного обладнання та реконструкцію 12 підстанцій з впровадженням автоматизованих систем керування технологічними процесами на підстанціях.

 

Комплекс заходів, передбачений проектом, дозволить керувати обладнанням підстанцій з регіональних центрів в режимі реального часу без постійної присутності на об'єктах оперативного персоналу. Запровадження цифрових технологій з автоматичною системою керування є основою для впровадження розумних мереж енергопостачання - Smart Grid, повідомили в прес-службі Мінфіну.

 

Нагадаємо, станом на 1 червня 2019 року в Україні реалізовувалися 32 проекти МФО загальною вартістю 5 млрд євро та 2 млрд доларів, залучених як позика державою або під державні гарантії.

 

Відзначимо, "Укренерго" реалізує спільні проекти з міжнародними фінансовими організаціями (МБРР, ЄБРР, ЄІБ, KFW) з будівництва високовольтних ліній електропередачі, підвищення рівня безпеки енергосистеми, модернізації підстанцій і розробки програмного забезпечення.

 

 

 

Джерело: РБК-Україна

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу