КИЕВ
23:52
Брюссель
22:52
Москва
00:52
Четверг, 18 апреля 2024

Новости



ЄБРР може надати "Нафтогазу" 60 мільйонів євро на закупівлю газу

25 июня, 18:30  Экономическая  Украина
ЄБРР

Проект надання "Нафтогазу" кредиту планується розглянути радою директорів банку 24 липня. Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) може надати Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України" кредит на 60 мільйонів євро для імпорту природного газу при підготовці до наступного опалювального сезону.

 

Про це повідомляється на сайті ЄБРР. Згідно з повідомленням, даний проект планується розглянути радою директорів банку 24 липня. Зазначається, що підтримка ЄБРР у формі акредитива покриє до 20-30% платіжного ризику "Нафтогазу", пов'язаного з фінансуванням придбання газу. Як повідомляв УНІАН, "Нафтогаз" планує до опалювального сезону 2019-2020 років істотно наростити запаси газу в підземних сховищах - до 20 мільярдів кубометрів, тоді як до початку минулого опалювального сезону наша країна накопичила в ПСГ 17,2 мільярда кубометрів газу, що є рекордним показником за останні шість років.

 

Водночас за словами глави правління "Нафтогазу" Андрія Коболєва, дефіцит оборотних коштів може завадити виконати цей план, але компанія працює над питаннями залучення коштів, необхідних для закупівлі та закачування газу в сховища. Довідка УНІАН. ЄБРР працює в Україні з 1993 року і є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в нашій країні. За даними Міністерства фінансів України, Європейський банк реконструкції та розвитку за період співпраці профінансував в Україні 410 проектів на загальну суму 13 мільярдів євро, з них - 7 проектів на 1,577 мільярда євро в державному секторі.


 



 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу