КИЕВ
08:00
Брюссель
07:00
Москва
09:00
Четверг, 25 апреля 2024

Новости



Аграрна партія передасть свій проект програми розвитку земельних відносин Верховній Раді

02 июня, 20:35  Экономическая  Украина

Аграрна рада Аграрної партії на своєму засіданні 2 червня представила розроблений її експертами проект Закону «Про Загальнодержавну програму розвитку земельних відносин в Україні на період до 2025 року».

 

«Документ є результатом роботи групи найкращих експертів-земельників під керівництвом  очільниці Аграрної ради, доктора економічних наук Ольги Ходаківської. Ще наприкінці минулого року ми розпочали розробку плану комплексної земельної реформи. Її ключові напрямки було обговорено під час Земельних форумів, що відбулися в усіх регіонах України за участі науковців, фермерів, представників місцевих громад і власників паїв. Було сформовано дорожню карту реформи з 16 кроків. Вона і лягла в основу Загальнодержавної програми розвитку земельних відносин», - сказав лідер Аграрної партії Віталій Скоцик під час презентації.

 

В свою чергу, голова Аграрної Ради при Аграрній партії Ольга Ходаківська зазначила, що програма покликана втілити зважені системні ринкові перетворення у сфері земельних відносин, які мають створити реальні передумови для інтеграції України в європейське співтовариство на належній економічній та правовій основі».

 

«Реалізація програми має відбуватися протягом 2018-2025 років у три етапи», - повідомила вона.

 

Перший - 2018-2020 рр. - включає в себе, зокрема, реформування органів управління земельними ресурсами, гармонізацію земельного законодавства України із законодавством ЄС, інвентаризацію земельного фонду, передачу земель за межами населених пунктів територіальним громадам тощо.

 

Другий етап - 2020-2024 рр. - передбачає стратегічне планування земельних відносин і землекористування, запровадження зонування територій, активізацію участі держави у консолідації земель сільськогосподарського призначення та участь територіальних громад у ринковому обороті прав на земельні ділянки.

 

На третьому етапі - 2024-2025 р.р. - за рішенням територіальних громад (у межах їхніх територій) запроваджується викуп земельних ділянок особами, які є орендарями таких земель або можуть довести свій намір самостійно господарювати на землі.

 

Голова Аграрної партії Віталій Скоцик анонсував, що напрацювання Аграрної партії буде незабаром передано керівництву українського парламенту.

 

«Розроблений Аграрною Радою законопроект ми передамо 7 червня голові Верховної Ради України разом із резолюцією мітингу, який буде відбуватися під стінами парламенту. Понад 15 тисяч людей зі всієї України зберуться у столиці задля того, щоб організований Аграрною партією збір підписів «Не дамо вкрасти землю!» отримав могутній завершальний акорд», - підкреслив він.

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу