КИЕВ
04:04
Брюссель
03:04
Москва
05:04
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Підписано закон про заочний арешт в Україні

11 мая, 00:00  Политическая  Украина

Президент Володимир Зеленський підписав закон про вдосконалення здійснення спеціального досудового розслідування - цей документ потрібен для врегулювання процедури заочного арешту в Україні.

Згідно із чинним законодавством, для заочного арешту громадянина, який переховується від слідства за межами країни, слід оголосити його у міжнародний розшук, але Інтерпол іноді відмовляє Україні в цьомупередає Слово і діло.

 

У той же час підписаний главою держави закон розширює перелік підстав для початку спеціального досудового розслідування/провадження і заочного арешту підозрюваного, який ховається від покарання за межами України:

 

якщо підозрюваний оголошений у міжнародний розшук;

якщо підозрюваний безпідставно ухиляється від явки на виклик слідчого, прокурора, слідчого судді або суду і перебуває на території Росії або на окупованих територіях України.

 

Документом також передбачено, що в разі, якщо після початку спеціального судового провадження обвинувачений з'явився або був доставлений в суд, з цього моменту судовий розгляд триває за загальними правилами Кримінального процесуального кодексу України.

 

Закон набуде чинності із дня, наступного за днем ??його опублікування.

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу