КИЕВ
15:37
Брюссель
14:37
Москва
16:37
Вторник, 16 апреля 2024

Новости



В України та Молдови схожі проблеми й одне джерело генерування цих проблем, - Олег Саакян

13 января, 09:00  Политическая  Украина

 

Джерелом загальних проблем Молдови та України є Росія, і взаємодія двох країн може допомогти в боротьбі з її політикою. Про це заявив політолог Олег Саакян. Він вважає, що країни можуть використовувати "дипломатичні механізми координації зусиль".

 

Політолог, Олег Саакян, президент Молдови Майя Санду, Зеленський, Україна, Молдова, росія

 

12 січня президент Молдови Майя Санду прибула з візитом до України, це перший її міжнародний візит на посаді президента.

 

"В України та Молдови схожі проблеми й одне і те саме джерело генерування цих проблем - а саме Москва. Тут координація і докладання спільних зусиль, безумовно, потрібні. Я був би досить стриманим оптимістом, що це може дати якісь швидкі перемоги. Тобто тут (не варто - ред.) сподіватися на те, що це дозволить зрушити з мертвої точки процес, наприклад, щодо Придністров’я, або якимось чином ситуація в Придністров'ї може відразу конвертуватися в питання російської агресії в Криму і на сході України", - сказав Саакян в ефірі каналу "Україна 24".

 

Проте вважає політолог, країнам потрібно використовувати дипломатію і допомагати один одному.

 

"Наприклад, використання різних дипломатичних механізмів координації зусиль, тієї самої "Кримської платформи", яку Україна буде запускати, в якій могла бути присутня і Молдова. Експертиза молдавських політиків і експертів, які мають досвід десятків років переговорів з Росією і знають про різні пастки, які вона розставляла. Цей досвід важливий і як ілюстрація деяких процесів, яких нам варто очікувати від Росії стосовно Сходу України як мінімум. Тобто тут є можливості в різних кабінетах допомогти один одному. Ситуація зі Сходом України - це також аргумент для самої Молдови як всередині країни, так і на зовнішній арені стосовно підтримки Молдови і її європейського шляху", - сказав Саакян.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу