КИЕВ
17:30
Брюссель
16:30
Москва
18:30
Пятница, 19 апреля 2024

Новости



Президенту нагадали, що «Майдан забуттю не підлягає»

15 ноября, 08:45  Политическая  Украина

Під Офісом Президента ввечері 14 листопада запалили свічки. Тут зібралися родичі загиблих учасників Революції гідності та потерпілих під час подій Майдану 2013-2014 років. Активісти вимагали від глави держави розслідування «майданівських справ».

Майдан, розслідування, Офіс Президента, Майдан забуттю не підлягає, розстріли на Майданні, Революція Гідності, Революция достоинства, Майдан забвению не подлежит, ОП, Офис Президента, раследование, дела Майдана, майданівська справа.

 

Учасники акції закликали Президента негайно втрутитись у ситуацію, щоб Верховна Рада, Генеральна прокуратура та директор Державного бюро розслідувань Роман Труба до 20 листопада створили в ДБР підрозділ з розслідування "майданівських справ" з обов'язковою умовою - аби до нього перейшли працювати слідчі із прокуратури, СБУ та Нацполіції, які займалися справами Майдану досі.

 

Активісти наголосили, що Верховна Рада має внести відповідні правки до закону про Держбюро розслідувань, Генеральна прокуратура - скерувати туди своїх слідчих, а директор ДБР - створити відповідний підрозділ у структурі Бюро.

 

Учасники акції вимагають від глави держави скоординувати дії цих інституцій, адже якщо до 20 листопада  це не буде зроблено розслідування справ Майдану зупиниться  на невизначений термін.

 

Нагадаємо, 20 листопада 2019 року Генпрокуратура втрачає функції слідства, яке переходить до інших правоохоронних органів, таких як ДБР, СБУ та Нацполіція.

 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу