КИЕВ
21:25
Брюссель
20:25
Москва
22:25
Среда, 24 апреля 2024

Новости



Тимошенко: Зеленський перейшов усі червоні лінії, «Батьківщина» переходить в опозицію

13 ноября, 16:38  Политическая  Украина

 

Ухваленням закону про розпродаж землі президент Зеленський перетнув червоні лінії. Команда "Батьківщини" переходить в опозицію. Про це заявили лідер фракції «Батьківщина» після того, як парламент проголосував за законопроект про скасування мораторію з 1 жовтня 2020 року.

 

Батьківщина, ринок землі, Юлія Тимошенко, мораторій на продаж землі.

 

"З молотка на розпродаж піде 72% території України. В одні руки можна буде віддати 210 тис. га землі, зокрема за участю іноземців. Іншими словами, кілька міжнародних корпорацій зможуть володіти Україною. Мова вже йде не лише про сільськогосподарські землі, а про втрату незалежності, суверенності нашої держави. Мова йде про руйнування національної безпеки країни", – говорить Юлія Тимошенко.

 

Тимошенко обурилась тим, що аграрним асоціаціям, які протестували під парламентом навіть не надали можливості виступити з трибуни.

 

"Влада намагається кулуарно, не враховуючи думок громадян, без всеукраїнського референдуму проштовхнути рішення, від якого залежатиме майбутнє людей. Тоді, як 75% громадян не підтримують продаж землі, а 81% виступають проти її продажу іноземцям", - говорить лідер «Батьківщини».

 

Нагадаємо, депутати проголосували за законопроект №2178-10 «Про обіг земель сільськогосподарського призначення». Документ передбачає скасування з 1 жовтня 2020 року мораторію на заборону відчуження земель с/г призначення всіх форм власності.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу