КИЕВ
09:09
Брюссель
08:09
Москва
10:09
Четверг, 25 апреля 2024

Новости



Рівень інфляції наблизився до прогнозу Нацбанку

10 сентября, 17:03  Политическая  Украина

Фактичний показник інфляції у серпні 2019 року наблизився до траєкторії офіційного прогнозу Національного банку України, оприлюдненого у липні. Про це й йдеться в коментарі НБУ щодо споживчих цін.


 

 

 

Як зазначили в НБУ, незначне відхилення траєкторії прогнозу зумовлене передусім вищими темпами зростання цін на продукти харчування. Крім того, у серпні ціни на окремі овочі та продукцію тваринного походження надалі зростали дещо швидше, ніж очікувалося.

Водночас це відхилення було значною мірою компенсовано завдяки іншим компонентам: дещо нижчою, ніж очікувалося, базовою інфляцією, падінням цін на паливо, а також стрімкішим уповільненням зростання адміністративно-регульованих цін, зазначали в НБУ.


"Хоча тиск на ціни з боку факторів пропозиції окремих продовольчих товарів, споживчого попиту та порівняно високих темпів зростання заробітних плат зберігається, жорстка монетарна політика забезпечила подальше послаблення фундаментального тиску, вираженого показником базової інфляції, у тому числі через канал обмінного курсу", - наголошується в коментарі.

 

 

 

 

 

 

Джерело:РБК-Україна

Версия для печати

Читайте также









Обзор сети

Разместить рекламу