КИЕВ
22:52
Брюссель
21:52
Москва
23:52
Пятница, 19 апреля 2024

Новости



Московський суд розгляне справи кримських татар, затриманих біля Верховного суду Росії

23 июля, 10:36  Политическая  Украина
Акція на підтримку засуджених кримських татар

У Таганському районному суді Москви 29 липня пройдуть засідання з розгляду адміністративних справ проти кримськотатарських активістів, затриманих біля Верховного суду Росії, повідомляє об'єднання «Кримська солідарність».


 

 

 

Російська поліція затримала активістів 11 липня під будівлею суду, де проходив розгляд апеляції на вирок у бахчисарайській «справі Хізб ут-Тахрір». Активісти стояли з плакатами «Наші діти - не терористи», «Припиніть репресії в Криму». На них були складені протоколи за статтею «порушення встановленого порядку проведення зборів» Кримінального кодексу Росії.


Міністерство закордонних справ України висловило «рішучий протест у зв'язку з неправомірним затриманням російськими силовиками кримських татар».


Після російської анексії Криму навесні 2014 року на півострові регулярно відбуваються обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв'язках із забороненою в Росії і на території анексованого нею Криму організацією «Хізб ут-Тахрір».

 

 

 

 

Джерело:Радіо Свобода

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу