КИЕВ
10:30
Брюссель
09:30
Москва
11:30
Вторник, 19 марта 2024

Новости



Юрій Луценко пішов у відпустку

22 июля, 14:59  Политическая  Украина
Юрій Луценко

Генпрокурор Юрій Луценко пішов у відпустку. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Facebook його прес-секретаря Лариси Сарган.


За словами Сарган, генеральний прокурор офіційно пішов у відпустку.

 

 

 

РБК-Україна писало, що Володимир Зеленський ще будучи кандидатом в президенти неодноразово заявляв, що Луценка не буде на посаді генпрокурора.


Зазначимо, що 11 червня президент Зеленський вніс у Верховну раду подання на генпрокурора Юрія Луценка. Причини його звільнення -  відсутність вищої юридичної освіти та відповідного досвіду роботи.


Через тиждень Комітет парламенту з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності не зміг розглянути подання президента України Володимира Зеленського про звільнення генерального прокурора.


У зв'язку з цим, Зеленський повторно просив Раду невідкладно розглянути звільнення Луценка. 


Крім того, Зеленський подав законопроект про посилення люстрації. Згідно з законопроектом під люстрацію потраплять особи, які в період з 23 лютого 2014-го по 19 травня 2019 року займали посади президента України, голови Верховної ради, генерального прокурора, голови СБУ, голів Антимонопольного комітету і Фонду державного майна, глав Державної фіскальної служби і митниці, секретаря РНБО, керівників оборонних підприємств.

 

 

 

Версия для печати

Читайте также









Обзор сети

Разместить рекламу