КИЕВ
06:36
Брюссель
05:36
Москва
07:36
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Рішення про скасування ліцензії NewsОne залежить від РНБО

09 июля, 14:00  Политическая  Украина
Запланований телеміст між каналами NEwsOne та "Росія-1" було скасовано

У Нацраді з питань телебачення і радіомовлення вважають, що рішення щодо анулювання ліцензії на мовлення телеканалу NewsОne, який анонсував проведення телемосту з російським каналом "Россия-24", залежить від РНБО.


 

 

 

Про це сказала під час засідання 9 липня заступник голови Нацради Уляна Фещук, повідомляє кореспондент Укрінформу.


"Національна рада неодноразово зверталася до СБУ щодо порушень цим телеканалом чинного законодавства, зокрема після прийняття постанови Верховної Ради від 4 жовтня 2018 року щодо застосування індивідуальних санкцій. В цей список були включені телеканал NewsОne і група телеканалів "112", щодо яких, зокрема, передбачалася санкція анулювання ліцензії. Матеріали цієї постанови були передані РНБО, і на сьогодні це питання досі нею розглядається. Тому ми підтримуємо вчорашній заклик СБУ щодо термінового скликання РНБО для розгляду цього питання і вжиття відповідних санкцій. Всі попередні дії вже були здійснені. І фактично рішення за цим органом", - наголосила Фещук.

 

Вона зазначила також, що, на жаль, відповідно до статті 5 закону про телебачення і радіомовлення, Національна рада не має права втручатися в редакційну політику каналу і здійснювати будь-яку цензуру, невмотивоване втручання в діяльність телеканалу є порушенням норми закону.


"Ми обмежені нормою закону щодо застосування санкцій у вигляді оголошення попередження, штрафу і звернення до суду про анулювання строку дії ліцензії. Ми неодноразово застосовували санкції у вигляді оголошення попередження і штрафу до телеканалу NewsОne, проте порушення відбуваються знову, і тому сьогодні запропоновано провести ще одну перевірку цьому телеканалу", - сказала Фещук.

 

 

 

Версия для печати

Читайте также









Обзор сети

Разместить рекламу