КИЕВ
11:14
Брюссель
10:14
Москва
12:14
Пятница, 19 апреля 2024

Новости



8 липня у Верховній Раді презентують проект Виборчого кодексу

02 июля, 12:49  Политическая  Украина
Верховна Рада

У Верховній Раді 8 липня відбудеться презентація з поясненням норм проєкту Виборчого кодексу (3112-1).


Про це повідомив Голова Верховної Ради Андрій Парубій під час ранкового засідання парламенту у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.


"Ми вже домовилися, що наступного понеділка ми зробимо велику презентацію, яку ми проведемо в конференц-залі для того, щоб переконати всіх, і наших мажоритарників, усіх, хто є противником виборчого кодексу, що кодекс з відкритими списками - це ідеальна, оптимальна виборча система для України, для майбутнього України", - сказав спікер ВР.


Парубій нагадав, що кількість поправок до Виборчого кодексу є найбільшою з усіх законопроєктів, які розглядала Рада 8 скликання. Голова ВР розраховує, що в ході обговорення усі зможуть детальніше ознайомитися з напрацюваннями комітету і робочої групи.


"Я переконаний - це не тільки обов'язок цього парламенту, це наша відповідальність перед майбутніми нашими наступниками, перед майбутніми скликання Верховної Ради. Від нас залежить, якою буде політична структура України завтра", - зазначив Парубій.


Він закликав усіх до вивчення законопроєкту і дискусій.


Як повідомляв Укрінформ, проєкт Виборчого кодексу, що передбачає запровадження пропорційної виборчої системи з відкритими партійними списками на виборах народних депутатів, а також зміну виборчої системи на місцевих виборах (№ 3112-1), ухвалений 7 листопада 2017 року у першому читанні.


29 травня 2019 року профільний комітет ВР рекомендував парламенту розглянути проєкт Виборчого кодексу в другому читанні.


6 червня парламент розпочав розгляд проєкт Виборчого кодексу (№ 3112-1) в другому читанні.


На засіданні 20 червня депутати Верховної Ради зупинили розгляд на 1530 поправці із 4568 поданих до законопроєкту.

 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу