КИЕВ
17:57
Брюссель
16:57
Москва
18:57
Четверг, 28 марта 2024

Новости



Уряд схвалив всі кандидатури губернаторів , подані президентом Зеленським

26 июня, 17:59  Политическая  Украина
Засідання Кабінету Міністрів України

Кабінет Міністрів схвалив 8 кандидатур Володимира Зеленського на посади глав державних адміністрацій Донецької, Закарпатської, Київської, Луганської, Львівської, Одеської, Херсонської та Черкаської областей.


 

 

 

 

Про це представник Президента Володимира Зеленського в Кабміні Андрій Герус повідомив журналістам, передають Українські Новини.


"Всі 8 питань були підтримані. Голосували неєдиноголосно. Деякі сьогоднішні кандидати в депутати, які одночасно є міністрами, голосували проти всіх уявлень, не дивлячись на тих, хто подається", - сказав він.

 


Зеленський вніс до Кабміну на узгодження донецьким губернатором військового прокурора Ужгородського гарнізону Західного регіону Павла Кириленка, закарпатським - бізнесмена Ігоря Бондаренка, київським - заступник директора "Укренерго" Михайла Бно-Айріяна, луганським - ректора Луганського університету внутрішніх справ Віталія Комарницького, львівським - адвоката Маркіяна Мальського, одеським - бізнесмена Андрія Андрейчикова, херсонським - екс-заступника міністра оборони (2014-2016) Юрія Гусєва, черкаським - бізнесмена Ігоря Шевченка.


Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook повідомив, що найбільша дискусія була щодо кандидатури голови Одеської обладміністрації  і стосовно неї найбільше голосів проти.


Він написав, що сам голосував проти всіх кандидатур через непрозору процедуру призначення.


Віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook повідомив, що на знак протесту проти розгляду поданих Зеленським кандидатур губернаторів у закритому режимі покинув засідання уряду і, відповідно, не брав участі в голосуванні.


Як повідомляли Українські Новини, Кабмін відмовився публічно обговорювати кандидатури Зеленського на губернаторів.


Раніше Зеленський звільнив 12 голів обласних державних адміністрацій 3 виконуючих обов'язки голів обладміністрацій і призначив 12 виконуючих обов'язки голів обладміністрацій. Також Зеленський звільнив губернаторів трьох областей і відразу призначив їм тимчасові заміни.


Тим часом Зеленський має намір змінити всіх губернаторів.

 

 

 

Версия для печати

Читайте также









Обзор сети

Разместить рекламу