КИЕВ
08:35
Брюссель
07:35
Москва
09:35
Среда, 24 апреля 2024

Новости



Сили ООС повернуться на позиції, якщо окупаційні війська не будуть відведені

26 июня, 17:25  Политическая  Украина
Війська ООС

Українська сторона чекає на підтвердження від ОБСЄ інформації про те, що російсько-окупаційні війська розпочали зі свого боку відведення сил біля Станиці Луганської. У разі відсутності таких кроків українські військові повернуться на свої позиції.


 

 

 

Про це в ексклюзивному коментарі кореспондентові Укрінформу повідомив голова Станично-Луганської районної держадміністрації Луганської області Юрій Золкін.


"Ми маємо отримати інформацію з тієї сторони, що наш противник теж зробив крок. Інформацію ми отримуємо лише через ОБСЄ. Зараз у мене немає даних, що ОБСЄ підтвердила, що наш противник теж зробив такий крок. Я думаю, що зранку вже буде зрозуміло", - зазначив Золкін.


Відповідаючи на питання, чи повернуться українські військові на свої позиції у разі, якщо російсько-терористичні війська не відведуть свої підрозділі, Золкін повідомив:  

 

"Так, все повернеться на вихідні позиції".


Він запевнив, що Об'єднані сили не робитимуть наступні кроки, допоки не отримають підтвердження, що противник виконує свої зобов'язання. Водночас глава райдержадміністрації висловив сумнів у тому, що терористичні угрупування дотримуватимуться Мінських домовленостей.

 

"У мене особисто дуже великі сумніви, що вони будуть робити те, що вони зобов'язані зробити", - підсумував Золкін.


Як повідомляв Укрінформ, опівдні 26 червня українські військові відійшли з однієї із позицій поблизу КПВВ "Станиця Луганська" в рамках відведення сторін від околиць Станиці Луганської.

 

Тристороння контактна група ще у 2016 році прийняла рішення про початок розведення сил і засобів на Донбасі на трьох ділянках. У Петрівському і Золотому воно відбулося, проте в районі Станиці Луганської ці спроби впродовж майже трьох років були безрезультатними.


5 червня спецпредставник ОБСЄ у Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік поінформував, що учасники ТКГ висловили намір 10 червня розпочати розведення сил і засобів на узгодженій ділянці у Станиці Луганській.


Водночас 10 червня процес розведення знову було зірвано через обстріли з боку окупантів.

 

 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу