КИЕВ
02:13
Брюссель
01:13
Москва
03:13
Четверг, 25 апреля 2024

Новости



Я переконував Меркель і Макрона не повертати Росії в ПАРЄ,- президент Зеленський

25 июня, 12:32  Политическая  Украина
Президент Зеленський

Президент Володимир Зеленський розчарований рішенням Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) поновити повноваження російської делегації.


Про це він повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, передають Українські Новини.


 

"Розчарований рішенням ПАРЄ затвердити без обмежень повноваження делегації Російської Федерації", - написав він.


Зеленський повідомив, що переконував президента Франції Еммануеля Макрона і канцлера Німеччини Ангелу Меркель не повертати поки Россіію в ПАРЄ.


"Шкода, що наші європейські партнери нас не почули і вчинили інакше", - написав він.


При цьому Президент подякував українській делегації за боротьбу проти цього рішення.


"Головним аргументом на користь повернення стали необхідність захисту прав людини і громадянина як вищих демократичних цінностей. Сподіваюся, що в питанні захисту демократичних цінностей ні в кого не було думок про цінності матеріальні", - зазначив він.

 

Крім того, Зеленський заявив, що очікує від прихильників повернення російської делегації в ПАРЄ також вимог іншого повернення - полонених українських моряків.


"Нагадую, що саме сьогодні, 25 червня, закінчується термін виконання відповідного наказу Міжнародного трибуналу з морського права", - підкреслив він.


Ірина Геращенко стверджує, що українська делегація в Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) не отримала ніякої підтримки з боку Адміністрації Президента.


Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей під час виступу у Палаті громад заявила, що підтримує зняття санкцій з РФ в ПАРЄ.


Речник МЗС Катерина Зеленко заявила, що скасування російського заборони тільки послабить ПАРЄ, підірвавши справедливість і прозорість правил у Раді Європи.


Раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель також виступала із заявою за повернення делегації Росії в Парламентську асамблею.


У свою чергу Володимир Зеленський заявляв, що підстав для повернення Росії в ПАРЄ на даний момент немає.

 

 

Версия для печати

Читайте также









Обзор сети

Разместить рекламу