КИЕВ
15:43
Брюссель
14:43
Москва
16:43
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Якщо Леонід Кучма озвучував у Мінську директиви президента Зеленського, це дуже схоже на капітуляцію, – Порошенко

06 июня, 15:27  Политическая  Украина
Порошенко та Зеленський

У Тристоронній контактній групі Леонід Кучма представляє Україну і має слідувати директивам президента. Якщо зняття блокади з ОРДЛО справді ідея Зеленського, це схоже на капітуляцію.

 

Про це під час свого брифінгу, який транслював телеканал ZIK, заявив п'ятий президент України Петро Порошенко.

 

Коментуючи вчорашні заяви Леоніда Кучми у Тристоронній контактній групі в Мінську, він наголосив: представник України представляє і президента, і має діяти виключно в межах виписаних ним директив.

 

«Тому задаємо питання, чи це його бачення капітуляції України. Саме тому вимагаємо негайної і швидкої реакції», - заявив Порошенко.

 

Він зазначив: зняття економічної блокади з ОРДЛО - червоні лінії, за які не можна заходити. Адже йдеться про легітимізацію окупації через визнання податкових механізмів та режиму власності.

 

«Якщо вимагаємо, щоб продукція з окупованих територій і вкрадених підприємств не мала доступу на ринки країн ЄС, США, Канади, а самі будемо там купувати продукцію, це призведе до скасування санкцій. Кожен має розуміти наслідки таких заяв і кроків», - підкреслив п'ятий президент України.

 

Водночас він зазначив: Україна не намагалась економічно відділити окуповані території. Однак Рада безпеки і оборони пішла на такий крок через конфіскацію окупантами державної і приватної власності в ОРДЛО. Окрім того, цьому також сприяло переведення підприємств окупованих територій із гривневої в рублеву зону.

«Також - виведення з податкового режиму підприємств, які працювали на окупованих територіях. Тобто, пенсії має платити Україна, а податки вони спрямовуватимуть на фінансування тероризму. Безумовно, така постановка питання напряму протирічить міжнародному праву і, де-факто, лише підтверджує фінансування тероризму», - зазначив Порошенко.

 

Він заявив: скасування рішення РНБО, якщо таке справді містилось у директивах Зеленського, є шкідливим і дуже схожим на капітуляцію.

 

Як повідомлялось раніше, Кучма на переговорах у Мінську запропонував зняти економічну блокаду Донбасу. Спецпредставник ОБСЄ в ТКГ Мартін Сайдік заявив, що наступному засіданні це буде обговорюватись.

 

 

 

Джерело: ZIK

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу