КИЕВ
13:25
Брюссель
12:25
Москва
14:25
Четверг, 28 марта 2024

Новости



Саакашвілі планує допомагати новій команді в керівництві України

29 мая, 18:05  Политическая  Украина

Екс-президент Грузії, колишній голова Одеської ОДА та лідер "Руху нових сил" (РНС) Міхеїл Саакашвілі готовий допомагати і консультувати нову владну команду в Україні, але в нього немає кар'єрних планів.


Про це він сказав у середу журналістам у варшавському аеропорту імені Шопена перед відльотом в Україну, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

 

"Я хочу допомогти новій команді, новій хвилі, яка реально з'явилася в Україні. Якщо моя порада, моя консультація чи просто присутність будуть для когось корисними, то я це буду робити",- заявив Саакашвілі.

 

При цьому він додав, що у нього немає прагнень "отримати якийсь кабінет чи якусь формальну посаду, оскільки це погано закінчується".

 

Перед відльотом в Україну у середу Саакашвілі отримав у консульстві України у Варшаві посвідчення особи на повернення в Україну.

 

Як інформувало агентство, екс-заступник генпрокурора Давід Сакварелідзе повідомив, що РНС братиме участь у дострокових парламентських виборах в Україні.


Напередодні, 28 травня, голова президентської партії "Слуга народу" Дмитро Разумков заявив, що на дострокових виборах до ВР Саакашвілі не зможе потрапити до партійного списку будь-якої партії, бо відповідно до вимог чинного законодавства, він мав би прожити 5 років на території України.

 

Як відомо, український паспорт Саакашвілі отримав у 2015 році. Тоді він був призначений на посаду голови Одеської обласної державної адміністрації. Восени 2016 року пішов у відставку, а вже 26 липня 2017 року президент Порошенко позбавив Саакашвілі українського громадянства.

 

Версия для печати

Читайте также









Обзор сети

Разместить рекламу