КИЕВ
09:18
Брюссель
08:18
Москва
10:18
Суббота, 20 апреля 2024

Новости



Глави СБУ і ССО не віддали честь новому головнокомандувачу Зеленському

20 мая, 14:53  Политическая  Украина

 

Голова Служби безпеки України Василь Грицак і командувач Силами спеціальних операцій України Ігор Луньов не віддали честь на урочистій частині інавгурації головнокомандувачу шостому президентові України Володимиру Зеленському. Двоє з найголовніших воєначальників в Україні не виконали обов'язкову частину військового етикету. Грицак і Луньов, як і всі інші генерали, повинні були вітати головнокомандувача, назвавши ім'я, рід військ і обов'язково прикласти до голови руку, чого вони не зробили, тим самим не виконавши частину військового вітання зі старшим за званням.



 

Що стосується міністра оборони Степана Полторака та міністра МВС Арсена Авакова, які також не віддали честь Зеленському, то у зв'язку з тим, що вони мають статус цивільних осіб, за протоколом вони не зобов'язані це робити.


 

Президенту Володимиру Зеленському присягнули на вірність глава Міноборони Степан Полторак, глава МВС Арсен Аваков, голова Генштабу Віктор Муженко. Також президенту присягнули командувач сухопутних військ Сергій Попко, командувач повітряних сил Сергій Дроздов, командувач військово-морських сил, десантно-штурмових військ Михайло Забродський, командувач сил спеціальних операцій Ігор Луньов, глава СБУ Василь Грицак, голова прикордонної служби Петро Цигикал, голова Нацпололіції Сергій Князєв, голова ДСНС Микола Чечоткін, командувач Нацгвардії Микола Балан. Нагадаємо, міністр оборони України Степан Полторак попросив президента України Володимира Зеленського звільнити його із займаної посади у понеділок, 20 травня. Як повідомляв УНІАН раніше, голова Служби безпеки України Василь Грицак і всі його заступники подали рапорти про відставку в понеділок, 20 травня.

 

 

 

 

Джерело: УНІАН

 

 

 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу