КИЕВ
07:51
Брюссель
06:51
Москва
08:51
Вторник, 19 марта 2024

Новости



Окупація Криму та отруєння Скрипалів у Солсбері не повинно пройти безслідно

11 февраля, 10:00  Политическая  Украина

Окупація Криму та отруєння Скрипалів у Солсбері не повинно пройти безслідно, Російська Федерація має відповісти за злочини.


Про це йдеться у промові міністра оборони Великої Британії Гевіна Вільямсона, з якою він 11 лютого планує виступити в Лондоні.

 

Журналісти отримали деякі витяги із промови урядовця, повідомляє Reuters.

 


Міністр має заявити про те, що після Brexit Велика Британія та її союзники повинні бути готові застосовувати «сувору силу» для захисту своїх інтересів перед супротивниками в особі Росії та Китаю.

 


За словами Вільямсона, окупація Криму, отруєння Скрипалів та втручання Росії в президентські вибори у США є основними точками напруженості між Лондоном та Москвою.

 


«За такі дії Росія повинна заплатити», - йдеться у промові.

 


Глава британського Міноборони планує попередити про те, що країни Заходу не повинні ігнорувати тих, хто потребує їхньої допомоги.

 


Нагадаємо, що у березні 2018 року в Солсбері на Сергія Скрипаля і його доньку Юлію було скоєно напад з використанням хімічної речовини «Новичок». Лікарям вдалося врятувати їхнє життя. Лондон звинуватив у нападі Москву, оприлюднивши детальну доповідь про перебування росіян у країні.

 


Раніше повідомлялося, що 8 грудня 2018 року Міжнародний кримінальний суд у Гаазі кваліфікував захоплення Росією Криму як міжнародний збройний конфлікт між Україною та Російською Федерацією. У такому випадку до ситуації в Криму застосовується право міжнародних збройних конфліктів (міжнародне гуманітарне право).

 


Джерело: racurs

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу