КИЕВ
14:23
Брюссель
13:23
Москва
15:23
Пятница, 26 апреля 2024

Новости



НАТО підтримує Україну у ситуації на Азовському морі

03 октября, 18:00  Политическая  Украина

Союз НАТО усвідомлює дестабілізаційну діяльність, яку розгорнула Росія своєю військовою присутністю в Азовському морі, та перешкоди, які вона чинить руху українських кораблів. Про це перед засіданням міністрів оборони 29 держав НАТО у Брюсселі заявив генеральний секретар цієї військово-політичної організації Єнс Столтенберґ, передає "Радіо Свобода" у середу, 3 жовтня.

«Ми бачимо, які перешкоди руху човнів чинить російська військова присутність в Азовському морі, в Криму та будівництво нею мосту. Все це є завадою нормальній навігації. Продовжується кампанія, що націлена на підрив стабільності в Україні. Оскільки ми підтримуємо українську стабільність, суверенітет і територіальну цілісність, ми стоїмо з Україною пліч-о-пліч», - заявив Столтенберґ.

Водночас він не підтвердив конкретну натівську підтримку та ведення переговорів між Києвом та Альянсом навколо ситуації в Азовському морі. Натомість керівник НАТО вкотре наголосив, що всі члени альянсу «солідарні з Україною, не визнають незаконної анексії Росією Криму та продовжують їй надавати практичну й політичну підтримку».

Джерело: tyzhden

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу