КИЕВ
04:06
Брюссель
03:06
Москва
05:06
Суббота, 27 апреля 2024

Новости



Держгеокадастр як «розсадник» корупції повинен бути ліквідований - Скоцик

01 июня, 17:54  Политическая  Украина

Корупцію в Держгеокадастрі можна викорінити лише ліквідувавши саму установу. Цей «орган» настільки інфікований, що виловлювання по одному «хабарників» нічого не дасть. Це теж саме, що онкохворому видалити один метастаз - пухлина пустить на його місці кілька нових.

 

Про це сьогодні заявив лідер Аграрної партії Віталій Скоцик, коментуючи затримання на Київщині співробітниками військової прокуратури і поліції на хабарі головного спеціаліста відділу контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру. За даними поліції, чиновник зажадав 200 тис. грн за зміну цільового призначення 35 земельних ділянок у передмісті Києва.

 

«Кого ви здивуєте цієї новиною? За останній місяць наші партійці у різних областях неодноразово пікетували представництва  Держгеокадастру у різних областях. Ми зверталися до влади із відкритими листами. І все безрезультатно. Це одна з найкорумпованіших структур в Україні. Достатньо зайти в інтернет та у пошуковому віконці набрати поруч два слова «держгеокадастр» і подивитись на видачу, «хабар» та «корупція» - синоніми цього слова. Квітень - Івано-Франківськ. Березень - Луганськ. Лютий - Дніпропетровськ. Жовтень - Київщина. Серпень - Тернопіль. І список не закінчується. І це тільки ті, кого спіймали. Вони просто не можуть не красти», - говорить Віталій Скоцик.

 

Він наголосив,  що в цьому «гадюшнику» нічого не змінюється роками. У чиновників Держгеокадастру і зараз хабарницькі «жнива».

 

«Тільки на чутках про можливе відкриття ринку землі, з яким так поспішає Кабмін, в Україні різко активізувалися земельні рейдери, котрі зараз намагаються встигнути відібрати у законних власників якомога більше землі. І в цьому бандитам активно «допомагають» корумповані чиновники Держгеокадастру. Підробляють документи, приймають незаконні рішення. Зрозуміло - не задарма», - каже Віталій Скоцик.

 

Політик переконаний, що корупцію у цьому «органі» подолає лише його повна ліквідація, а повноваження щодо розпорядження землею мають бути передані відповідним місцевим громадам.   

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу