КИЕВ
02:34
Брюссель
01:34
Москва
03:34
Пятница, 19 апреля 2024

Новости



Віталій Скоцик: У Верховній Раді в черговий раз хочуть обдерти селян

23 августа, 09:19  Политическая  Украина

Ідеться про так зване «сприяння індивідуальним фермерським господарствам», передбачене законопроектом № 4438. Але за ширмою благих намірів тут криється банальне бажання закріпачити селян новими податками.

Як інформує agroparty.org.ua, про це в своєму блозі на unian.ua написав голова Аграрної партії України Віталій Скоцик.

«У парламенті активно просувається законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств)». Однак за словами про «підтримку» і «сприяння» ховається просте бажання оподаткувати кожну цибулину, морквину чи пучок петрушки, який селянин вирощує вдома, а городяни купують на базарі. Депутати вирішили залізти в город кожного українця», - пише політик.

За його словами, особливо цинічним є саме обґрунтування законопроекту.

«Мовляв, через скрутну економічну ситуацію дедалі більше людей займатимуться індивідуальним господарством, тому їх треба облікувати...., а заодно й оподаткувати. Де ж логіка? В Україні на одне робоче місце претендує 11 осіб. 2,5 мільйона українців втратили роботу лише за останніх два роки. Люди виживають, як можуть - повертаються до землі. Вирощують своїми руками городину, щоб хоч якось прогодуватися. Держава мала б сприяти таким людям у збуті продукції, а не обкладати їх додатковими поборами», - наголошує Віталій Скоцик.

На його думку, те, що ініціаторами законопроекту є депутати з «Батьківщини», не дивно, адже опозиція і влада - як нинішня, такі попередня - мало різняться у методах. Основою їхньої економічної стратегії є політика «сокодавки».

«Весь нинішній політикум діє за одним принципом: «Створюй більше перешкод, щоб була можливість заробляти корумпованому чиновнику». Подібні законопроекти показують, наскільки відірваними є народні депутати від народу, як від сільського, так і від міського. Бо містяни також постраждають від запровадження нової податкової кабали. «Оподаткована» цибуля, морква, картопля, сметана просто стануть дорожчими», - вважає політик.

Влада повинна спрямувати зусилля на збільшення виробництва і сприяння експорту та продажу продукції на внутрішньому ринку самими виробниками. Це збільшило б кількість робочих місць у сільській місцевості, де могли б знайти роботу не лише селяни. Реальні податкові надходження були б вищими, а люди - заможнішими. Однак у парламенті цього розуміння нема, - відзначає Віталій Скоцик.

«Зневага до людей і їхніх потреб з боку влади завжди закінчується одним. Недолугих політиків усувають. Зараз є ще час подумати і пошукати інші методи наповнення бюджету. А людям варто уважніше придивлятися до обранців і запитувати їх, чому вони так не люблять народ, який їх привів до влади», - резюмує автор блогу.

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу