КИЕВ
05:02
Брюссель
04:02
Москва
06:02
Пятница, 19 апреля 2024

Новости



Ситуація в Нагірному Карабаху: загострення очікується в Придністров’ї, на Донбасі, в Криму

04 апреля, 16:25  Политическая  Украина

Ситуація в Східній Європі від часу анексії Криму перестала бути прогнозованою. Можемо очікувати будь-яке загострення в Придністров'ї, на Донбасі, в Криму. Про це в ефірі радіо Промінь розповів політолог Володимир Гушулей.

Рано-вранці, 2 квітня, Міністерство оборони Вірменії повідомило про початок наступальної операції, розпочатої ЗС Азербайджану із застосуванням систем залпового вогню, бронетехніки і артилерії. Кількома годинами пізніше Міністерство оборони Азербайджану зробило офіційну заяву про початок сутичок на лінії зіткнення з Вірменією і Нагірним Карабахом. 


"Ситуація в Східній Європі від часу анексії Криму перестала бути взагалі прогнозованою. Ми ввійшли у зону турбулентності. І ця ситуація турбулентності передбачає, що можемо очікувати будь-яке загострення в Придністров'ї, на Донбасі, в Криму. Ключовими гравцями є Вірменія та Азербайджан, але по суті бачимо конфлікт між Росією та Туреччиною. - Говорить Гушулей. -  Щоб краще зрозуміти, треба чітко побачити, хто ініціював ескалацію, бо мотиви є в обох сторін. З одного боку, Росії не надто вигідно брати участь у конфлікті, бо це розпорошує сили і ресурси. З іншого, - це варіант тиску на ЄС і США, бо переривається Шовковий шлях, це загроза для альтернативних енергопотоків із Кавказу в Європу. 

Вирішення цього конфлікту можливе через знаходження порозуміння між Вірменією та Азербайджаном, бо інші регіональні гравці будуть використовувати його на свою користь". - Розповів експерт.


Борис Єгіазарян, художник, громадський активіст вважає, що вірмени давно боялись того, що сталось, бо на лінії розмежування постійно відбувались диверсійні атаки та інше." Вірменії не вигідна війна - ні економічно, ні матеріально, ні духовно. Росія рано чи пізно програє. Велике упередження в тому, що Росія підтримує Вірменію, бо останніми роками вона постійно забезпечувала новим озброєнням Азербайджан. Також Росія блокує діяльність Мінської групи ОБСЄ, яка має врегульовувати Карабахський конфлікт. 

Карабахське питання - складне, тонке, світове питання. На жаль, Вірменія та Азербайджан самостійно не впораються із вирішенням цього питання". - Розповів митець.

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу