КИЕВ
10:48
Брюссель
09:48
Москва
11:48
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Ні Ахметов, ні Бойко не можуть фізично перебувати у Донецьку та Луганську, - експерт

15 марта, 16:55  Политическая  Украина

Бізнесмен Рінат Ахметов й голова фракції "Опоблоку" у ВР Юрій Бойко можуть стати главами адміністрацій окремих районів Донеччини та Луганщини. Сенсаційну інформацію опублікувало у суботу "Дзеркало тижня" - про це йдеться у статті відомого журналіста Сергій Рахманіна із посиланням на певні джерела у владі. 

"У нас є за адміністративно-територіальним поділом, закріпленим у Конституції, Донецька та Луганська області. Так, там іде війна, там є зона АТО. Але це єдині адміністративні одиниці. Що натомість пропонується? Виокремити ці окуповані території. Очевидно, це буде так само як представництво Президента у Криму, але ясно, що воно не здійснює свою роботу безпосередньо на території Криму. - Коментує експерт корпорації "Гардарика" Костянтин Матвієнк, повідомляє радіо "Промінь". 

"Так само і тут - ні Ахметов, ні Бойко не можуть фізично перебувати у Донецьку та Луганську і здійснювати там управління. Тому перше, що мені спало на думку - що це фейк, при всій повазі до джерел пана Рахманіна. 

Є закон про особливості самоврядування у окремих районах Донецької та Луганської областей. Але цей закон не уведений у дію. 

Цікаве питання - чи не є це спробою формування нової коаліції. Евопейська коаліція провалилася, її знищили Президент і уряд. На дочасні вибори вони йти не можуть, бо там катастрофа з рейтингами. Отже, владі треба творити нову коаліцію з наявних депутатів. Серед них чимало людей, зацікавлених у окупованих територіях. Створити таким шляхом "ширму" - може бути. Але це не політика, це політиканство. Вони мають розуміти, що їхній час добіг кінця". - Розповів в ефірі радіо "Промінь" Костянтин Матвієнко, експерт корпорації "Гардарика".

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу