КИЕВ
13:55
Брюссель
12:55
Москва
14:55
Четверг, 25 апреля 2024

Новости



Турки збили дрон, схожий на збитий російський на Донбасі

16 октября, 17:57  Политическая  Украина

Користувачі соцмереж порівнюють фотографії збитого турецькими військовими безпілотника з фото російського дрону, збитого українцями на Донбасі у 2014 році, пише Громадське радіо. 

Раніше Reuters з посиланням на представників турецького уряду написали, що не вдалося встановити приналежність збитого дрона.

Водночас, американський чиновник на умовах анонімності висловив Reuters підозру, що це був російський безпілотник. При цьому він уточнив, що ця інформація є попередньою.

 

В уряді Туреччини повідомили, що дрон збили у п'ятницю 16 жовтня після проігнорованих трьох попереджень полишити повітряний простір країни, інформує агенція AP. Інцидент відбувся на відстані близько 3 кілометрів біля турецької авіабази, передав телеканал NTV.

 

Натомість представники російського міноборони запевнили, що усі літаки ВПС РФ повернулись на місце свого базування. «Всі літаки російської авіагрупи в Сирійській Арабській Республіці після виконання бойових завдань повернулись на авіабазу Хмеймім», - заявив генерал-майор Ігор Конашенков, слова якого наводить агенція «Інтерфакс».

 

Водночас Конашенков запевнив, що «російські безпілотні літальні апарати, що здійснюють моніторинг обстановки на території Сирії та ведуть повітряну розвідку, функціонують у плановому режимі».

Російські бойові літаки вже двічі у жовтні порушували повітряний простір Туреччини. Офіційна Анкара погрожувала заходами у відповідь.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу