КИЕВ
10:17
Брюссель
09:17
Москва
11:17
Вторник, 19 марта 2024

Новости



У Києві відбувся перший Форум жіночого партнерства

22 мая, 11:08  Социальная  Украина

18 травня в Києві пройшов перший Форум жіночого партнерства. Учасниці -  а це близько 200 ініціативних жінок із 18 регіонів України різного віку й професій - протягом дня досліджували спільні цінності та в режимі мозкового штурму за допомогою ТоР фасилітаторів напрацьовували проекти для задоволення ціннісних потреб і самих учасниць, і України в цілому.

 

Відкриваючи Форум, голова Наглядової Ради Громадської Спілки «Коло Жіночого Партнерства», президент громадської організації «Ділові Українські Жінки», засновниця ювелірного дому «ZARINA» Наталія Нетовкіна наголосила: «Наша головна місія - пробудити творчий потенціал України. Саме тому активні жінки з Краматорська й Львова, з Чернігова й Одеси, з Житомира, Харкова й інших міст та містечок України зібралися на Форумі. Там, де жінка - завжди більше прядку. А спільні цінності, спільне прагнення миру й добробуту нам допомагатимуть».

 

Для того, щоб виявити, які цінності є спільними для українських жінок, на Форумі було проведене дослідження за методом Річарда Барретта. Воно  показало, що значущими цінностями українок є відкритість, оптимізм, відповідальність, гідність. Саме завдяки ним українська жінка відома усьому світові, як уособлення любові. Причому любові не як абстрактного поняття, а як цілком реальної рушійної сили багатьох процесів.

 

Мінусами таких цінностей є те, що у жінок в Україні є схильність до самопожертви і абсолютно немає традиції слідкувати за своїм здоров'ям. Через це вони здебільшого залишаються недооціненими і не повною мірою використовують свій віковий потенціал.

 

Щодо цінностей держави, дослідження визначило 11 національних цінностей. Чотири з них виявилися токсичними: корупція, бюрократія, забруднене довкілля, невпевненість у майбутньому. П'ять нетоксичних: родина, гостинність, гідність, адаптивність, терпимість, волонтерська діяльність. Одна амбівалентна - традиція. За словами консультантки з персональної та організаційної трансформації, ментора інтегральної системи цінностей Ірини Моржової, хоча зазвичай Традиція, як національна цінність розглядається, як токсична, оскільки вона може тягнути в минуле і стримувати розвиток, в Україні вона може бути тим «острівцем стабільності», на який можна буде спертися й відштовхнутися для стрибка в майбутнє. 

 

Подальша робота в групах за напрямами фактично підтвердила таке припущення. Спираючись на традицію, зокрема на традиційну схильність українських жінок до відкритої комунікації, мобілізації і партнерства у скрутні часи, було напрацьовано 10 великих проектів для наведення порядку в країні.

 

У галузі освіти - проект «Нова освіта в дії», що передбачає проведення низки заходів для дітей та їхніх батьків, розробку інноваційних методів навчання та звернення до МОН з пропозицією їхнього впровадження.

 

У галузі охорони довкілля - «Екологічний проект мого краю», що передбачає активні дії різного рівня по всій Україні -  від озеленення свого подвір'я до державної екологічної програми.

 

У галузі взаємодії з владою - проект проведення ЗНО для чиновників і представників влади.

 

Неабиякий інтерес викликала й робота в групі AntiAge. Учасниці Форуму домовилися про розробку концепції та пошук інвестицій під «Центр усвідомленого розвитку», котрий допомагав би жінкам розкрити потенціал свого віку, а також сприяв би трансформації відношення суспільства до жінок після 40 років.

 

Форумчанки говорили також про підвищення культури жіночого партнерства, створення нового образу українки, облаштування простору родинного здоров'я і навіть про «жіночий державний переворот» з метою забезпечення  50% представництва  жіноцтва в українській владі.

 

Підсумовуючи, Віце - президент з розвитку Європи та країн Ближнього Сходу Міжнародного інституту культурних зв'язків (ICAI), голова координаційної ради громадської спілки «Коло Жіночого Партнерства» Світлана Саламатова зазначила: «Головна мета Форуму - створення дорожньої карти дієвого жіночого партнерства в Україні - досягнена. Процес єднання жінок - розпочато». 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу