КИЕВ
09:39
Брюссель
08:39
Москва
10:39
Пятница, 20 сентября 2024

Киевские новости



В ЄС засудили обшуки у власника телеканалу «Прямий»

07 ноября, 12:00  Политическая  Украина

Обшуки у власника телеканалу «Прямий» Володимира Макеєнка слідчими ДБР у «Європейській солідарності» назвали наступом на свободу слова. Політична партія жорстко розкритикувала дії влади щодо ЗМІ і навіть заявила, що це зміна геополітичного курсу та  спроба збудувати в Україні режим путінського зразку.

 

Обшуки Макєєнко, обшуки Прямий, наступ на свободу слова, Європейська солідарність, режим путінського зразка,

 

«Після вчорашніх намірів запровадити кримінальну відповідальність для журналістів за так звану «неправдиву інформацію» влада почала реалізовувати свої плани наступу на свободу слова», - сказано в тексті заяви «Європейської солідарності».

 

В «Європейській солідарності» вважають, що подібного тиску на ЗМІ не було навіть за часів Януковича.

 

«Прямий канал залишається одним з небагатьох засобів масової інформації, який не співає осанну президенту Зеленському. Саме з цим ми пов’язуємо обшуки в офісі Володимира Макеєнка, який є власником Прямого каналу. Ключову роль у цих діях, як завжди, відіграє поплічник Януковича Портнов та його «шістка» керівник ДБР Труба. Україна переживала різні часи. Але до подібних засобів тиску на засоби масової інформації не вдавалися навіть у часи Януковича», - сказано в заяві.

 

В партії додають, наступ на свободу слова - є одним з елементів зміни геополітичного курсу країни, який проводить нинішня влада.

 

«Мотиви влади зрозумілі – побудова в Україні режиму путінського зразка, коли правляча монобільшість вже поставила під контроль президента Зеленського усі правоохоронні структури та суди», - йдеться у заяві.

 

Європейська солідарність буде звертатися до європейських структур та міжнародних організацій, оскільки вважає дії української влади не відповідають стандартам європейської демократії та повертають Україну в русло російського штибу авторитарної політики.

 

З повним текстом заяви можна ознайомитись на сайті політичної партії.

 

Нагадаємо, 7 листопада,  о 10. 00 співробітники Державного бюро розслідувань прийшли до житла власника телеканалу «Прямий», колишнього депутата Верховної Ради Володимира Макеєнка. 

 

Версия для печати

Киевский взгяд

Татьяна Данилюк:
Те, кто сражался на Оранжевом майдане за европейскую Украину, те продолжат свою борьбу и на Евромайдане....
Татьяна Данилюк:
Те, кто сражался на Оранжевом майдане за европейскую Украину, те продолжат свою борьбу и на Евромайдане....