КИЕВ
21:28
Брюссель
20:28
Москва
22:28
Четверг, 19 сентября 2024

Киевские новости



Ланцюжок скандалів у владі назвали «закономірністю Рейтеровича»

04 ноября, 14:00  Политическая  Украина

Скандали, що їх продукують у вищих ешелонах влади, не випадкові.

 

Вони покликані утримувати увагу публіки - щойно інтерес до одного вщухає, одразу ж підкидають інший.

 

Цю особливість можна назвати «закономірністю Рейтеровича».


Про це заявив телеведучий Василь Климчук в аналітичному випуску «Категоричності тижня» на своєму YouTube-каналі.


«Якщо щось станеться з великим рейтингом Зеленського, то це буде не через ворогів, конкурентів чи опонентів, а саме через друзів, які продукують скандали. Це я називаю ?закономірністю Рейтеровича?. Політолог, який часто буває в мене на ефірах і завжди має фундаментальну позицію та добре розуміється в речах, про які говорить, якось написав на своїй сторінці, що є певна закономірність у скандалах. І це дійсно так», - каже Василь Климчук.


Оглядач пояснює, що одним скандалом влада перекриває інший.


«Коли один скандал починає набирати обертів, його гасять іншим. А додам іще від себе: якщо наверху буря, то всередині можна тишком-нишком наприймати багато чого. Можливо, саме тому це і перекривають», - зазначає Климчук.


Він навів ланцюжок скандалів, які заглушувати один одного.


«Скандал із Гладковським перекрили скандалом ?горіла хата - хор Верьовки?, потім ?горіла хата? перекрили призначенням Сивохо, потім з'являється ?я дебіл? і скандал Милованова з Бородянським, потім іде історія хайпу з поліграфом, потім - ?я лох? на дерев'яних лавочках на Донбасі, далі після всіх цих образ - секс скандал із Яременком, тут же - Кива з відрізаною головою, ну і наостанок - бійка між Богданом і Бакановим», - говорить Климчук.


Оглядач наголошує, що всі ці скандали нагадують серіал і мають на меті утримувати увагу суспільства.


«Всі скандали, які я назвав - це, як ви знаєте, короткий зміст попередніх серій якихось двох тижнів. Просто щоб розуміти концентрацію подій, які сьогодні відбуваються. І це, дійсно, просто форма», - говорить Климчук.

 


Нагадаємо, на думку Ігоря Рейтеровича, скандали або ж хайп - це основа інформаційної політики чинної влади. Кожен скандал, який виникає, існує в інформаційному просторі 2-3 дні. Закономірність полягає в тому, що кожна скандальна історія повинна перекриватися ще більшою. Скандали не виникають самі по собі, а є реакцією влади на гострі питання, які порушує суспільство. Їхня головна мета - відвернути увагу людей від важливих проблем та перевести інформаційний фокус у бік речей, які не мають особливого значення для громадян, натомість створюють ефектну інформаційну картинку.

Версия для печати

Киевский взгяд

Татьяна Данилюк:
Те, кто сражался на Оранжевом майдане за европейскую Украину, те продолжат свою борьбу и на Евромайдане....
Татьяна Данилюк:
Те, кто сражался на Оранжевом майдане за европейскую Украину, те продолжат свою борьбу и на Евромайдане....