КИЕВ
10:47
Брюссель
09:47
Москва
11:47
Воскресенье, 5 мая 2024

Киевские новости



Що спільного між анархістами і батьківщиною Януковича?

Кажуть, що більшість мешканців Донбасу апатичні, звикли, щоб ними керували місцеві олігархи і пахани. Та чи це так? Адже ця територія здавна була місцем вольниці, особливо на початку 20-го століття. Можливо, просто Донбасу треба згадати своє минуле і забрати те, що належить йому у олігархів.

 

Отже. Відкриваємо Вікіпедію і дивимося на прапор рідного міста Януковича -  Єнакієво, а тепер дивимося на прапор анархо-синдикалістів. Вони практично однакові, відзеркалюють один одного.

 

анархисты флаг

А тепер звернемося до суті, що ж то за таке страшне слово "анархо-синдикалізм". Анархо-синдикалісти закликають до розвитку навиків самоуправління і солідарності через самоорганізацію в повсякденній боротьбі за покращення життєвих умов і розширення прав найманих робітників. По суті - це форма прямої демократії, вольниці, участі робітників у справедливому розподілі прибутків підприємства, народного капіталізму, якщо хочете

 

Тепер кілька фактів:

 

  • Ще 1842 року французький підприємець Леклер засновник компанії "Редуалі і К" вирішив 95 % чистого доходу розподіляти між працівниками. У 1869 підприємство стало товариством, яке наполовину перебувало у власності робітників, котрі брали активну участь в управлінні
  • Сьогодні за тим же принципом працює найбільша у світі торгова мережа "wal-mart", де 80 % усіх працюючих є співласниками підприємства, беруть участь у розподілі доходів у вигляді надбавок до зарплат, чи акцій підприємства. Простий водій, котрий пропрацював більше 20 років у системі Wal-Mart при виході на пенсію отримує частку рівнозначну 707 000 дол США.
  • Прибутки від перших "копанок" розподілялися між тими, хто там працює. Робітники мали каси взаємодопомоги. Хто втрачав здоров'я, отримував підтримку. Це потім у них все це відібрав кримінал.

 

Що виходить?

У Європі до 50 % прибутку підприємства у руках тих, хто там працює. У США цей показник може наближатися до 80 %. Тобто власник отримує 20 %, а той, хто на нього працює 80 %.

 

А що отримуєте Ви шановні мешканці Донбасу, наприклад від підприємств Ахметова та інших? 5 % чи може навіть 2 %? Справедливість є? Може потрібен перерозподіл, тоді і Донбас буде жити краще. Може варто згадати, що ж насправді означає прапор Єнакієве, а кольори підкажуть, як боротися за правильні цілі.

 

І на завершення слова гімну Горлівки:

 

Родину, как мать, не выбирают: 

Родина, как мать, всегда одна.

Для нее живут и умирают,

Только бы всегда жила она.

 

Припев: Под украинским небом синим

В венке из золота полей

Стоит мой град достойным сыном

Свободной Родины моей.

 

Які висновки?

1.      Батьківщину не обирають, вона, як мати одна.

2.      Донбас український, бо під українським небом.

3.      Донбас достойний син України, а не її окраїна

4.      Міняти треба не Батьківщину, а тих, хто вас обкрадає

 

Група "vilni.info" для ЧасUA

 

 

Версия для печати

Киевский взгяд

Татьяна Данилюк:
Те, кто сражался на Оранжевом майдане за европейскую Украину, те продолжат свою борьбу и на Евромайдане....
Татьяна Данилюк:
Те, кто сражался на Оранжевом майдане за европейскую Украину, те продолжат свою борьбу и на Евромайдане....