КИЕВ
05:37
Брюссель
04:37
Москва
06:37
Четверг, 18 апреля 2024

Новости



В Україні рівень культури на дорогах підніматимуть тренінгами "Відповідальні батьки"

20 сентября, 17:18  Социальная  Украина

Як навчити свою дитину правилам дорожнього руху, як діяти при ДТП і які небезпеки чатують на водіїв та пішоходів на дорозі. Цьому навчатимуть на тренінгах "Відповідальні батьки", які стартували при жіночих консультаціях і пологових будинках. Так в Україні вперше на загальнонаціональному рівні реалізується комплексна навчальна програма з безпеки дорожнього руху (БДР) для майбутніх та молодих батьків.

 

Тренінги "Відповідальні батьки" ініційовані та реалізуються Національною програмою з попередження дорожньо-транспортного травматизму дітей та молоді Traffic Challenge за підтримки МОЗ України та, зокрема, головного акушер-гінеколога України, доктора медичних наук, професора В'ячеслава Камінського.

"В плані безпеки ми на сьогодні катастрофічно відстали від усієї розвиненої Європи. На стільки, що у нас в день гине більше людей, ніж наприклад в Швеції чи Данії за рік. Це демонструє на скільки ми сьогодні відсталі у плані безпеки на дорозі. Українці щоденно нехтують правилами дорожнього руху та нормами безпеки, а більшість людей уявлення не мають про очевидні життєво необхідні факти з БДР." - Розповідає координатор проекту Traffic Challenge Ольга Дробишева.

 

Ініціатори тренінгів "Відповідальні батьки" розробили навчальну методичку, де доступно роз'яснені такі важливі моменти безпеки дітей та батьків на дорозі як от скільки важить при гальмуванні дитина, яку тримають на руках? З якою швидкістю вилітає подушка безпеки? Як один непристебнутий вбиває всіх пристебнутих? За скільки метрів видно дитину зі світловідбиваючими елементами на одязі та без? Які ризики кермування для вагітних? В чому різниця надання невідкладної допомоги дитині та дорослому?

"На тренінгах Відповідальні батьки ми робимо акцент на безпеці дітей в транспорті, на те як допомогти дитині, якщо вона пережила ДТП. - Каже директор Центру спеціальної підготовки Олег Картавий. Адже ми звикли гордо називати себе європейцями. Ми працюємо на європейські компанії, їздимо в авто, виробленому в Європі, знаємо іноземні мови. Але це не зовсім так. Тому що європеєць - це людина, яка знає що таке соціальна та особиста безпека. Якщо ми не сідаємо пяними за кермо, то ми бережемо соціум від себе і збільшуємо соціальну безпеку. Якщо ми будемо асоціювати себе з людиною, яка має рівень культури безпеки, тільки тоді ми в праві називати себе європейцями". - Наголошує Олег Картавий.

Тренінги "Відповідальні батьки" пройдуть по всій Україні. "Наше завдання достукатися до кожного батька або матусі. - Каже Ольга Дробишева. - Ми в кожній області України плануємо організувати по 5 тренінгів. На них тренери та спеціально навчені волонтери будуть навчати психологів, педагогів, соціальних працівників, лікарів - усіх тих, хто працює з батьками та дітьми. Тобто ми проводимо навчання тих, хто навчиться і далі проводитиме це навчання серед своєї цільової аудиторії. На нашу думку це є найбільш ефективний шлях для того, щоб максимально розповсюдити інформацію і цей проект".

Тренінги "Відповідальні батьки" стартували зі Львова. Тому що за статистикою Львівська область є одним із проблематичних регіонів за рівнем загибелі у ДТП і дітей, і дорослих. Понад 50 працівників медзакладів, педагогів та психологів вже пройшли цей навчальний курс.

Наступний - Київ. Ще 4 тренінги пройдуть у столиці. Програму тренінгу можна у вільному доступі знайти в Інтернеті і буде викладено на офіційному сайті Traffic Challenge.

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу