КИЕВ
11:31
Брюссель
10:31
Москва
12:31
Пятница, 19 апреля 2024

Новости



У Кремлі прокоментували розмову Путіна з Володимиром Зеленським

07 августа, 13:09  Политическая  Украина
Кремль,Москва

У Кремлі прокоментували розмову президентів України Володимира Зеленського та Росії Володимира Путіна вранці 7 серпня.


У прес-службі президента Путіна повідомили, що телефонна розмова відбулась за ініціативи української сторони.


 

Путін і Зеленський говорили про важливість дотримання режиму перемир'я на Донбасі, а також про повернення політв'язнів та перспективи роботи в Нормандському форматі.


«Домовлено про активізацію роботи щодо повернення утримуваних осіб», - ідеться у заяві Кремля.


Вранці 7 серпня Зеленський скликав термінову нараду через загибель 4 українських військових у зоні бойових дій на Донбасі. Потім президент України повідомив, що зателефонував Путіну і закликав його вплинути на сторону підтримуваних Росією бойовиків, аби припинити обстріли.

 

Глава Генерального штабу України Руслан Хомчак на спільному брифінгу із Зеленським повідомив, що з початку перемир'я 21 липня загинуло 6 українських військових, поранено 9 військових.


Нагадаємо, удень 6 серпня стало відомо, що бойовики обстріляли позиції Збройних сил України з ручного протитанкового гранатомета та великокаліберного кулемета в районі населеного пункту Павлопіль, внаслідок чого загинули четверо українських військових.


У зв'язку з цим президент України Володимир Зеленський закликав лідерів «нормандської четвірки» якомога швидше зібратися для відновлення перемовин.

 

 

 

 

Джерело:Громадське

 

 

 

Версия для печати

Читайте также









Обзор сети

Разместить рекламу