КИЕВ
21:15
Брюссель
20:15
Москва
22:15
Четверг, 28 марта 2024

Новости



Із України намагаються вивезти сотні кг дорогоцінного каміння

10 ноября, 08:28  Правовая  Украина

Працівниками митного поста «Бориспіль-аеропорт» Київської митниці Державної фіскальної служби зафіксовано чергові спроби незаконного вивезення за межі України значної партії дорогоцінного каміння - ЗАГАЛОМ МАЙЖЕ 235 КГ. Про це повідомляє прес-служба митниці.

 

Якщо в минулих випадках спроби незаконного вивезення були зафіксовані під час перевірки поштових відправлень, то цього разу перевізники вирішили випробувати інший спосіб - бурштин намагалися вивезти з України авіапасажири, здавши його в багаж, а також відправивши його за кордон несупроводжуваним багажем.

 

 В одному випадку загалом понад 83 кг каміння бурштину намагалися незаконно вивезти за межі України двоє наших співвітчизників, які відлітали з України до Китаю транзитом через Російську Федерацію. Авіапасажири своїми діями обрали канал, позначений символами зеленого кольору - «зелений коридор». Саме цим громадяни засвідчили про те, що переміщувані ними через митний коридор України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та обмеження щодо вивезення з митної території України.

 

Бурштин коричневого кольору різного розміру та з різними відтінками було виявлено під час проведення митного контролю в багажному відділенні у дорожніх валізах пасажирів серед їх особистих речей.

 

На момент проходження митного контролю належним чином оформленої митної декларації та дозвільних документів на вивезення каміння громадяни не надавали, до інспекторів митниці з приводу декларування товару не зверталися.

 

Крім того, в інших випадах митницею в пункті пропуску «Аеропорт-Бориспіль» під час митного контролю виявлено ще три факти переміщення через митний кордон України бурштину загальною вагою 35 кг з порушенням митного законодавства України.

 

Фото IC  w Przemyslu

 

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу