КИЕВ
00:03
Брюссель
23:03
Москва
01:03
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Детектор брехні для Слуги народу: чи позбавлять депутатів СН мандатів

24 октября, 13:15  Публикации  Украина

23 жовтня Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) порушила справу про можливе отримання хабара депутатами Слуги народу у розмірі $30 тис.

 

Йдеться про 11 нардепів, які є членами парламентського Комітету з фінансів, податкової та митної політики. Якщо їхню провину доведуть - їм загрожує до 12 років в'язниці.

 

З початком політичного сезону Україна потопає у скандалах. Спочатку здавалось, що недосвідчені роблять помилки. Але тепер стає зрозумілим, що їх цинічно продукують, заганяючи суспільство у якусь реальність на кшталт реаліті-шоу, - розповідає політтехнолог Юрій Подорожній.

 

Як і будь-яка система, що не має жодної ідеології, окрім задоволення амбіцій мати на візитівці напис народний депутат чи міністр, ця також приречена на самознищення та самопожирання.

 

 

Останній скандал, який, очевидно, набуватиме обертів, пов'язаний уже не просто з кнопкодавством. Усередині фракції розгортається справжня корупційна історія.

 

І тут неважливі її деталі. Навіть неважливо, що депутати-слуги вирішили закріпити у законі продовження схеми, в якій кожен, хто продає квартиру чи інше майно, має сплатити корупційний податок фірмам-прокладкам за оцінювання свого майна через електронні майданчики. Він не перший і навіть не останній зі скандалів про корупцію.

 

Неважливо навіть те, що ті чи інші сили шукають, як скупити новоприбулих у політику. І ціни у них якісь однакові і дуже знакові - 30 тис. Наче навмисно хтось кепкує то з хору, то з хабарів депутатам.

 

Офіс президента жадає, аби частина депутатів пройшла перевірку на детекторі брехні. А саму історію хоче представити як спробу дискредитувати партію президента, а точніше його самого. Бо весь рейтинг партії, фракції та депутатів з міністрами - це рейтинг однієї людини.

 

 

Вчора я дивився останнє соціологічне дослідження, проведене у Хмельницькій області. Там 65% виборців не змогли назвати ім'я депутата-мажоритарника, який на виборах набрав 57% голосів.

 

Говорити, що хтось намагається дискредитувати партію Слуги народу, не варто. Скандали тільки починаються, все гучніше йдуть розмови про те, що у нетрях депутатів президентської партії створюватиметься нова партія, а стара - вже відпрацьований матеріал.

 

В Офісі президента шукають шляхи перетворити цю пікантну ситуацію на перемогу. Саме тому і з'явився поліграф.

 

Зеленський має вчинити жорстко. Як менеджер він розуміє, що це не бунт на кораблі, а пробоїна. І вихід з цієї ситуації - знайти цапів-відбувайлів, які втратять голови, тобто залишаться без депутатських мандатів.

 

І простим вибаченням чи штрафом, як було з кнопкодавами, тут не обійтись. Зараз кожен у президентській фракції чекає - покарають його чи ні.

 

 

Автор: Подорожній Ю.

Джерело: Факти

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу