КИЕВ
13:36
Брюссель
12:36
Москва
14:36
Четверг, 25 апреля 2024

Новости



Как зачищают рынок рекламы в Запорожье

13 декабря, 08:00  Публикации  Украина

Запорізька мерія готує ринок зовнішньої реклами міста до наступних виборів. Виглядає це як дерибан рекламного ресурсу під потрібних людей, адже білборди в семисоттисячному місті - доволі серйозний аргумент для політиків перед президентськими та парламентськими виборами.

 

Механізм поділу ринку перевірений і простий. Під різними приводами, а то й узагалі без пояснень, блокують видання дозволів на розміщення реклами, а, по суті, забирають у тих, хто роками працював на ринку, і віддають нікому не відомій компанії без досвіду роботи в цьому сегменті.

 

 
22 листопада виконком Запорізької мерії ухвалив проект рішення про передання 70 місць зовнішньої реклами, а саме білбордів, підприємству «Сілл Запоріжжя». За місяць до того, в жовтні, чиновники міста вирішили не продовжувати дозволи на розміщення для компанії, яка працювала раніше, чесно наповнювала міський бюджет податками і є одним із найбільших на ринку оператором зовнішньої реклами, - це «РТМ-Україна». Заблокували в Запоріжжі і дозволи для місцевого оператора «Бігборд - 3». За жовтень і листопад рішенням того ж виконкому і за підписом міського голови Володимира Буряка було відмовлено ще кільком десяткам дрібних фірм і підприємцям, які також працювали на рекламному ринку.

 

 
Цікаво, що компанія «Сілл Запоріжжя» створена всього за місяць до рішення виконкому, яким їй передали рекламні площини. А «коріння» підприємства - в сусідньому Дніпрі, де на початку року відбувся такий самий дерибан і білборди також дісталися тим самим власникам, що і в Запоріжжі. Очевидно, хтось хоче встановити глобальний контроль над ринком зовнішньої реклами у ключових для багатьох політиків східних регіонах.

 

 
Такої безконтрольної та безправної для операторів ситуації дуже просто уникнути. Варто лише закріпити в нормативних документах правила, які давно діють у Євросоюзі. Так вважає голова Асоціації операторів зовнішньої реклами України Оксана Поліщук.

Дозволи мають видавати не менш як на 10-15 років, аби бізнес міг цивілізовано працювати, прогнозувати свої інвестиції та не боятися вкладати гроші в конструкції, які в будь-який момент можуть відібрати. Дозволи, які видають на рік - це легка можливість маніпулювати ринком зовнішньої реклами для місцевої влади. Адже в зручний момент завжди можна змінити розпорядника рекламних площин. Під вибори чи з будь-якою іншою метою. Запоріжжя - це далеко не поодинокий і красномовний приклад свавілля чиновників на місцях. І чим ближче до виборів, тим більше таких прикладів.


Джерело: korrespondent

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу