КИЕВ
08:27
Брюссель
07:27
Москва
09:27
Четверг, 18 апреля 2024

Новости



В Україні скасували мажоритарку

20 декабря, 08:30  Правовая  Украина

 

Верховна Рада України ухвалила в другому читанні новий Виборчий кодекс. Він передбачає, що вибори проходитимуть за пропорційною виборчою системою з відкритими партійними списками. Прохідний бар’єр -  5%.

 

Мажоритарка, Верховна Рада, новий Виборчий кодекс, пропорційна системою з відкритими партійними списками, Прохідний барєр,  закон №0978, вето президента,  Мажоритарка, Верховная Рада, новый Избирательный кодекс, пропорциональна системой с открытым партийн

 

За відповідний проект закону №0978 проголосувало 330 народних депутатів при необхідному мінімумі у 300 голосів.


Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила даний законопроект в цілому 11 липня 2019 року, однак Президент повернув його на повторний розгляд зі своїми пропозиціями.


Новий виборчий кодекс передбачає проведення виборів за пропорційною виборчою системою з відкритими партійними списками. Тобто, виборці матимуть право обирати конкретних кандидатів у списку партії. Потрапити до парламенту зможуть партії, які подолали 5% прохідний бар’єр.


 Також з тексту документа вилучили можливість зняття кандидата з передвиборної кампанії після того, як правоохоронний орган після перевірки кандидата направляє інформацію про нього в Центральну виборчу комісію. Зокрема, йдеться про повідомлення щодо фактів порушення кандидатом закону.

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу