КИЕВ
14:22
Брюссель
13:22
Москва
15:22
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Генпрокуратура завершила слідство у справі Ющенка про “Межигір’я”

01 августа, 15:40  Правовая  Украина

Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури завершило слідство щодо експрезидента Віктора Ющенка у справі виведення з державної власності резиденції "Межигір'я".

 

Про це повідомив у коментарі Укрінформу начальник Другого слідчого відділу Управління спецрозслідувань ГПУ Андрій Радіонов.

 

"Розслідування у справі Віктора Ющенка уже завершене. Наразі адвокати ознайомлюються з матеріалами справ. Ми готуємося до передачі обвинувального акту в суд", - сказав він.

 

Родіонов додав, що свідками у цій справі проходять колишні перші особи держави часів президентства Ющенка. Зокрема, він зазначив, що мова йде про одного з прем'єр-міністрів, однак прізвище не уточнив. (Прем'єрами у період президентства Ющенка були Віктор Янукович, Юрій Єхануров та Юлія Тимошенко - ред.).

 

Крім того, він поінформував, що Печерський райсуд Києва уже вдруге відмовив слідству у задоволенні клопотання про арешт майна експрезидента. Наразі ГПУ оскаржила відмову у Київському апеляційному суді.

 

Як повідомляв Укрінформ, Генпрокуратура висунула підозру експрезиденту Ющенку в рамках справи про резиденцію "Межигір'я", яка була виведена з державної власності у 2007 році. Ющенку інкримінують привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах.

 

За даними адвоката Ющенка Віталій Наума, прокуратура вважає, що Ющенко у 2002 році вступив у злочинну змову з Віктором Януковичем iз метою, щоб останній заволодів "Межигір'ям".

 

Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури попросило суд накласти арешт на майно Ющенка.

 

У свою чергу Ющенко всі звинувачення відкидає як надумані і заполітизовані.

 

9 липня Печерський райсуд Києва відмовив Генеральній прокуратурі в арешті майна Ющенка.

 

Віктор Ющенко, третій Президент України, перебував на посаді з 23 січня 2005 по 25 лютого 2010 року.

 

 

 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу