КИЕВ
00:18
Брюссель
23:18
Москва
01:18
Среда, 24 апреля 2024

Новости



Україна чекає від Італії неупередженого розгляду апеляції у справі Віталія Марківа - МЗС

16 июля, 18:29  Правовая  Украина
Віталій Марків

Україна розраховує на неупереджене розслідування обставин загибелі італійського фотографа Андреа Рокеллі, у справі якого нацгвардійця Віталія Марківа було засуджено до 24 років в'язниці.


 

 

 

Про це йшлося під час зустрічі т.в.о. глави МЗС Єгора Божка з послом Італії у вівторок, повідомили "Європейській правді" у міністерстві закордонних справ.


Божок підкреслив, що МЗС повністю підтримує позицію МВС України щодо несправедливого рішення італійського суду.


Т.в.о. міністра назвав обвинувачення Марківа у загибелі італійського фоторепортера Рокеллі несправедливим та підкреслив, що справа перебуває на особистому контролі президента України.


Божок зауважив, що Україна розраховує на те, що італійська сторона зосередиться на всебічному і неупередженому розслідуванні обставин загибелі Рокеллі, зокрема, у рамках наступного апеляційного провадження.


"Вкотре підкреслювалося, що Україна готова надати Італії необхідну правову допомогу з метою доведення безпідставності обвинувачень, висунутих проти Віталія Марківа", - повідомили в МЗС.


Посол Італії Давіде Ла Чечіліа зазначив, що до офіційної публікації вже ухваленого рішення суду не може коментувати цю справу, оскільки судова влада в Італії є незалежною.


Як повідомлялося, суд італійського міста Павія визнав винним нацгвардійця Віталія Марківа, якого звинуватили у причетності до вбивства італійського фотографа Андреа Рокеллі на Донбасі у 2014 році. Марківа засудили до 24 років ув'язнення.


Президент Володимир Зеленський доручив МЗС та Генпрокуратурі терміново зайнятися питанням повернення на батьківщину Віталія Марківа. 

 

 

 

 

Джерело:Європейська правда

 

 

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу