КИЕВ
16:09
Брюссель
15:09
Москва
17:09
Среда, 24 апреля 2024

Новости



Закон про фахову передвищу освіту опубліковано

09 июля, 12:00  Правовая  Украина
Закон набере чинності 9 серпня 2019 року

9 липня 2019 року у виданні «Голос України» опубліковано Закон України «Про фахову передвищу освіту», який набере чинності 9 серпня 2019 року.


Законом визначено порядок, умови, форми та особливості здобуття фахової передвищої освіти та врегульовано суспільні відносини, що виникають у процесі реалізації конституційного права людини на освіту, прав та обов'язків фізичних і юридичних осіб, які беруть участь у реалізації цього права, а також визначено компетенцію державних органів та органів місцевого самоврядування у сфері фахової передвищої освіти.


Законом встановлено основні правові, організаційні, фінансові засади функціонування системи фахової передвищої освіти, створено умови для поєднання освіти з виробництвом з метою підготовки конкурентоспроможних фахівців для забезпечення потреб суспільства, ринку праці та держави.


У Законі сформовані основні вимоги до організації ефективного та результативного освітнього процесу, особливості забезпечення доступу до якісної фахової передвищої освіти, окреслені права та обов'язки учасників освітнього процесу тощо.

 

 

 

 

Джерело:Українське право

 

 

 

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу