КИЕВ
22:58
Брюссель
21:58
Москва
23:58
Четверг, 28 марта 2024

Новости



Оскарження нової редакції Українського правопису відкладено до 15 серпня

01 июля, 11:09  Правовая  Украина
Деякі норми українського правопису

Окружний адміністративний суд Києва відклав до 15 серпня 2019 року розгляд справи про оскарження нової редакції Українського правопису. Мета: надати відповідачу час для підготовки відзиву на позов та розміщення оголошення у ЗМІ про слухання справи.


 

 

27 червня 2019 року ОАСК провів підготовче засідання у справі за позовом до Кабінету Міністрів про оскарження нової редакції Українського правопису.


Нагадаємо, до Окружного адміністративного суду Києва надійшов позов до Уряду про оскарження нової редакції Українського правопису. Позивачка, яка діє в інтересах своєї доньки - учениці 7-го класу, просить суд визнати протиправною та нечинною постанову Кабміну № 437 «Питання українського правопису».


На думку позивачки, Уряд, ухвалюючи зміни до Правопису, діяв поза межами своїх повноважень і не врахував реального стану розвитку української мови, що ускладнить її вивчення та грамотне використання.


Уряд постановою № 437 погодився з пропозицією МОН та НАН щодо схвалення Українського правопису в новій редакції, розробленій Українською національною комісією з питань правопису.


МОН роз'яснило, що 3 червня 2019 року фінальний текст нової редакції Українського правопису опубліковано на офіційних сайтах Міністерства освіти і науки та Національної академії наук. Із цього моменту рекомендовано застосовувати норми та правила нової редакції Правопису в усіх сферах суспільного життя, зокрема, в офіційно-діловому стилі мовлення.


Стежити за перебігом справи можна, поставивши її на контроль у системі аналізу судових рішень VERDICTUM. А дізнатися, чи призначено вашу справу до розгляду суддею, можна в сервісі "Розклад засідань".

 

 

Джерло: ЮРЛІГА

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу