КИЕВ
14:24
Брюссель
13:24
Москва
15:24
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Комітет Верховної Ради рекомендує Авакову провести переатестацію поліцейських

05 июня, 18:11  Правовая  Украина
Національна поліція

Комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності вирішив узяти на контроль справу щодо загибелі 5-річного Кирила Тлявоваа також звернеться до правоохоронців щодо забезпечення належних умов для розслідування цього злочину.  Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

 

 

«Перше - комітету взяти на контроль розслідування зазначеного злочину. Друге - міністру внутрішніх справ, голові Національної поліції, генеральному прокурору, директору ДБР - забезпечити належні умови для швидкого та об'єктивного розслідування зазначеного злочину, зокрема, щодо відповідної кількості слідчих і прокурорів, технічних засобів, призначення та проведення експертизи, тощо. Третє - рекомендувати міністру внутрішніх справ Арсену Авакову, голові Національної поліції Сергію Князєву провести переатестацію працівників поліції відповідним чином до законодавства», - зазначив голова комітету Андрій Кожем'якін.

 

У свою чергу народний депутат Ігор Мосійчук запропонував звернутися до Генпрокуратури щодо з'ясування обставин, при яких 121 стаття була перекваліфікована працівниками ДБР на легшу, за його словами, 128-му.

 

Після внесення усіх пропозицій до проекту рішення члени комітету проголосували за його ухвалення.


Як повідомляв Укрінформ, 31 травня у Переяславі-Хмельницькому до лікарні доправили 5-річного Кирила Тлявова із закритою черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку, внутрішньо-мозковою гематомою, переломом скроневої кістки.

 

У хлопчика виявили вогнепальне поранення голови. Невдовзі затримали двох підозрюваних - працівників патрульної поліції Переяслав-Хмельницького відділу поліції Володимира Петровця та Івана Приходька.

 

У понеділок, 3 червня, Кирилко помер у лікарні.

 

 

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу