КИЕВ
15:59
Брюссель
14:59
Москва
16:59
Четверг, 28 марта 2024

Новости



Підписано Закон про кримінальні проступки

22 апреля, 15:15  Правовая  Украина

Осіб, що вчинили кримінальний проступок або необережний нетяжкий злочин вперше, планують звільняти від відповідальності. Петро Порошенко схвалив розподілення кримінальних правопорушень на кримінальні проступки та злочини. Останні, у свою чергу, поділяються на нетяжкі, тяжкі та особливо тяжкі.


Відповідний Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів відносно спрощення досудового розслідування окремих категорій карних правопорушень" (проект № 7279-д) підписано Президентом 19 квітня. 


Закон визначає кримінальний проступок як діяння (дію або бездіяльність), за вчинення якого передбачено основне покарання у вигляді штрафу не більше трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або інше покарання, не пов'язане з позбавленням волі.


Також планується звільняти від кримінальної відповідальності особи, яка вперше вчинила кримінальний проступок чи необережний злочин незначної тяжкостіокрім корупційних кримінальних правопорушень. Правопорушник повинен щиро покаятися, активно сприяти розкриттю злочину і повністю відшкодувати завдані збитки або усунути завдану шкоди.


Решта змін до КК стосуються певних особливостей, пов'язаних з інститутом кримінальних проступків, зокрема, закріплення вимог про те, що особи, засуджені за вчинення кримінального проступку, після відбуття покарання визнаються такими, що не мають судимості.

 

Джерело: Ліга:Закон

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу