КИЕВ
17:18
Брюссель
16:18
Москва
18:18
Четверг, 28 марта 2024

Новости



В Україні хочуть скасувати Книгу відгуків та пропозицій

25 сентября, 17:00  Правовая  Украина

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України ініціює скасування Книги відгуків та пропозицій відповідно до європейського досвіду і практики.

 

У міністерстві зазначають, що Книга відгуків і пропозицій не є дієвим інструментом для захисту прав і вводить споживачів в оману. Також на думку МЕРТ, Книга відгуків і пропозицій є застарілим і неефективним для споживачів інструментом.


У МЕРТ зазначають, що одним з недоліків Книги відгуків і пропозицій є те, що громадяни повинні вказувати персональні дані. Оскільки доступ до цього інструменту має кожен, персональні дані можуть бути використані шахраями.

Вимога щодо ведення Книги відгуків і пропозицій створює тиск на бізнес. Підприємці змушені витрачати значні кошти на організацію виконання вимог (встановлення відповідального за ведення книги, забезпечення щоквартальної перевірки ведення книги, розгляд звернень, зберігання листів, підготовку звітів),
- заявляють у міністерстві.

Загальні витрати на адміністрування цього регулювання для бізнесу становлять приблизно 125,6 мільйонів гривень у рік. Зазначається, що бізнес повинен віддавати перевагу іншим каналам, таким як електронним зверненням, гарячими телефонними лініями, завдяки яким можна швидко отримати відповідь або відстежити статус свого звернення.

Джерело: 24tv

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу