КИЕВ
01:15
Брюссель
00:15
Москва
02:15
Суббота, 20 апреля 2024

Новости



На Великдень додаткових карантинних обмежень не буде

29 апреля, 11:00  Социальная  Украина

Великдень цього року буде відзначатися 2 травня. Враховуючи те, що в Україні вже понад року діє карантин з різними обмеженнями – більшу частину святкування пропонують перенести в онлайн, наприклад, проводити трансляцію богослужінь на YouTube. Але ті, хто захочуть відвідати храми,також матимуть таку можливість.

 

Великдень цього року буде відзначатися 2 травня. Враховуючи те, що в Україні вже понад року діє карантин з різними обмеженнями – більшу частину святкування пропонують перенести в онлайн, наприклад, проводити трансляцію богослужінь на YouTube. Але ті, хто

Додаткових карантинних обмежень на період святкування Великодніх свят не планується. Водночас звертаємося до всіх – дотримуватися норм, які прописані в постанові про карантин, – сказав головний санітарний лікар Віктор Ляшко під час брифінгу МОЗпише 24 Канал.

 

Для безпечного святкування і мінімізації поширення коронавірусу у Міністерстві охорони здоров’я надали перелік обмежень на Великдень:

 

відвідування церков і храмів може бути виключно в засобах індивідуального захисту (масці, респіраторі), які закривають органи дихання. Маску потрібно носити як у приміщені, так і на вулиці під час релігійних заходів;

 

у приміщенні храмів дозволяється перебування громадян із розрахунку – 1 людина на 4 квадратних метри;

між людьми повинна бути дотримана дистанція в 1,5 метра, зокрема, і на вулиці.

Також МОЗ закликає всі релігійні заклади заохотити вірян до:

 

онлайн-богослужінь

збільшити кількість сесій благословення і зменшити їхню тривалість,

зафіксувати вхідні двері на територію та у приміщення храмів у відкритому стані,

обмежити відвідування служби перед благословенням всередині храмів.

Окрім цього, парафіянам радять не йти до церкви всією родиною, а відправити на обряд освячення пасок по одній особі від сім'ї. Рекомендується утриматися від святкових відвідувань родичів і друзів, щоб не наражати на небезпеку одне одного, особливо літніх людей.

 

Ще варто пам’ятати, що заборонений фізичний контакт при здійсненні обрядів – прикладання до ікон, хрестів та святинь. Окремо у МОЗ закликали людей похилого віку або з хронічними захворюваннями утриматися від відвідування храмів і освятити святковий кошик на свіжому повітрі біля храму, онлайн або під час зовнішнього богослужіння.

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу