КИЕВ
12:21
Брюссель
11:21
Москва
13:21
Суббота, 20 апреля 2024

Новости



Кліматологи прогнозують «екстремальну» весну в Україні

11 февраля, 17:00  Социальная  Украина

 

Перше серйозне потепління завітає на територію України наприкінці лютого, проте відлига буде недовгою — у березні знову вдарять морози й почне сипати сніг. Про це розповіла кліматолог Українського гідрометеорологічного інституту Національної академії наук Вазіра Мартазінова.

 

Прогноз погоди, екстремальна весна, якою буде весна, холодна весна, пізня весна, кліматолог, синоптик, Вазіра Мартазінова

 

Це все нестійке — в межах трьох-чотирьох днів закінчиться і повинні з’явитися теплі повітряні маси, але короткочасні. Таких похолодань вже не буде, як зараз. Лютий дуже різний: перша половина дуже холодна і сніжна, а в другій половині з’явиться короткочасна «весна». Варто чекати екстремальних опадів у квітні-травні, — зазначила в ефірі телеканалу «Україна 24» завідуюча відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди.

 

 

За її словами, «екстремальними» будуть квітень і травень — тоді очікується значна кількість опадів у вигляді дощів.

 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що весна 2021 року в Україні буде аномальною і пізньою. На думку народного синоптика Леоніда Горбаня, весна буде з «температурними гойдалками», переважно холодною, дерева розпускатимуться пізно, а трава ростиме повільно. Також він прогнозує нежарке літо з вітрами і дощами. Синоптик зазначив, що в березні в Україні можуть бути істотні опади — сніг, дощ. У другій половині місяця потеплішає, але травень буде незвично холодним. Горбань переконаний, що справжня весна завітає до України наприкінці квітня.

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу