КИЕВ
17:44
Брюссель
16:44
Москва
18:44
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Локдаун в Україні можуть запровадити через 2 тижні, - політолог

03 декабря, 15:00  Социальная  Украина

 

Жорсткий карантин  варто очікувати за два тижні. Оскільки мобільність населення зменшилася, а це означає зниження ймовірності зараження коронавірусом. Про це розповів політолог Валентин Краснопьоров.

 

COVID-19, політолог, пандемія, ковід, тестування на ковід, Локдаун, карантин, Валентин Краснопьоров.

 

«Мені здається, що зараз треба почекати, бо начебто є попередні дані, що українці почали менше пересуватися. Тобто є опосередковані ознаки, що мобільність знизилась. Можливо, в ці дні будуть дані й не треба буде локдауну, бо треба ситуацію оцінити», - пояснив експерт  у коментарі «Слово і діло».

 

За словами політолога, за два тижні можна буде зрозуміти, коли саме треба буде запроваджувати нові обмеження.

 

«З іншого боку, Україна уже перебуває у непростій кризовій ситуації і кількість тих, хто потребує допомоги держави дуже велика й без коронавірусу. Будь-якому урядові було би надзвичайно важко. Бо для того, щоби оголосити локдаун треба підтримувати домогосподарства, підприємства. Їм треба надати живі гроші, а їх – немає. У цьому випадку уряд буде максимально зменшувати термін локдауну», ? пояснив експерт.

 

Краснопьоров вважає, що на тривалий карантин у влади просто немає ресурсів.

 

«Тривалий локдаун неможливий і він у будь-якому разі буде коротким, бо економічно немає змоги його провести. У такій ситуації варто посилювати відповідальність за дотримання санітарних правил», ? відзначив він.

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу