КИЕВ
13:51
Брюссель
12:51
Москва
14:51
Четверг, 28 марта 2024

Новости



До кінця року не очікуються затримки пенсій та зарплат, - Кушнірук

03 декабря, 11:00  Социальная  Украина

 

Соціальних виплат до кінця року не затримуватимуть, але початок наступного року буде складним з точки зору забезпечення виплат. Ситуація може погіршитися вже у січні-лютому. Про це розповів економіст Борис Кушнірук.

 

Затримка, пенсії, зарплати, соцвиплати, Борис  Кушнірук, політолог, прожитковий мінімум, зростання

 

«Захищені видатки все ж таки будуть профінансовані, принаймні цьогоріч. Але питання можуть виникнути на початку наступного року. Наприклад, у січні, бо в цей період найменші податкові надходження. Якщо ще й буде карантин, то це суттєво вдарить по економіці», ? сказав Кушнірук  у коментарі «Слово і діло».

 

Він пояснив, у січні найменше податкових надходжень у бюджет і будуть відчутні наслідки запровадження карантину.

 

«Я противник збільшення виплат адміністративним шляхом. По-перше, це збільшення тиску на бюджет й це створює додатковий податковий тиск на підприємців, бо з цієї зарплати треба буде сплатити податки, а для багатьох населених пунктів це може бути неможливим. Уряд розраховує у такий спосіб отримати зиск через те, що бізнес сплатить податки й вони отримають доходи у Пенсійний фонд, але робити це в адміністративний спосіб – не найкраща ідея», ? сказав Кушнірук.

 

Економіст також додав, що підвищення розміру соціальних виплат від 1 грудня – планові заходи.

 

«Але є питання, чи є на це кошти, бо ми бачимо наскільки суттєвий дефіцит державного бюджету та у якому стані економіка. Я до таких речей ставлюся скептично – відповідно до того, в якому стані перебуває економіка», ? наголосив Кушнірук.

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу