КИЕВ
08:55
Брюссель
07:55
Москва
09:55
Среда, 24 апреля 2024

Новости



Попри підвищення прожиткового мінімуму з 1 грудня він залишається нереальним, - експерт

02 декабря, 14:00  Социальная  Украина

 

Підвищення з 1 грудня прожиткового мінімуму  на 71 гривню ? до 2 189 грн – це мінімальні зміни. Він і сьогодні нереалістичний, але різниця між тим, що існує, і тим, що треба  скорочується. Про це розповів економіст Олексій Дорошенко.

 

прожитковий мінімум, соцвиплати, підвищення, пенсії.

 

«Ми знаємо, що і пенсія зростає, внаслідок цього зростатиме і пенсія за інвалідністю. Тобто фактично все, що прив’язане до виплат держави. Питання в наступному: як завжди одні говоритимуть, що мало, інші – що у держави немає коштів», - сказав Дорошенко у коментарі «Слово і діло».

 

Експерт відзначив, що зростання невелике, але воно наблизить реальну суму до необхідної.

 

 «Я вважаю, що справді прожитковий мінімум зростає і це підтягує інші виплати. Він і сьогодні нереалістичний, але різниця між тим, що існує, і тим, що треба ? скорочується. Але з одного боку, вимога МВФ – це зменшувати соціальні виплати. З іншого – умови, які ми на себе беремо, і не дають можливості заробляти, а це означає, що ми не маємо змоги заробляти й наповнювати бюджет. Тому, звісно, виплачувати більше – неможливо. Ми і не працюємо через карантин, і попит зменшився, і вимоги. Тому, більше на сьогодні – неможливо», ? пояснив експерт.

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу